Επί της αρχής και επί της ουσίας λέμε ΟΧΙ σε αυτού του είδους την ανάπτυξη. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, καζίνο –ουρανοξύστες στη παράκτια ζώνη – κλειστές κοινωνίες σε περίκλειστες πόλεις – βορά στο κέρδος κοινόχρηστοι χώροι και υποδομές.

Το Λας Βέγκας και το Ντουμπάι έρχονται στη Νότια Αττική, σε περίκλειστη περιοχή που στο σύνολό της ξεπερνά την έκταση του κράτους του Μονακό.

Οι ίδιοι πολιτικάντηδες που μας έριξαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια και άφησαν 12 χρόνια το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού να ρημάζει, ξαναψηφίστηκαν για να ολοκληρώσουν το έργο της λεηλασίας και του ξεπουλήματος κάθε περιουσιακού στοιχείου που θα μπορούσε να αποτελέσει το πλεονέκτημα της κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η στήριξη, με την ψήφο τους στη Βουλή, από τα κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ σε αυτή την αποικιοκρατική παραχώρηση του Ελληνικού είναι ενάντια στο συμφέρον του κράτους, των δήμων και των πολιτών της Αττικής.

Η συνταγή γνωστή: αφήνουν να υποβαθμιστεί επί χρόνια κάθε αξιόλογο ακίνητο ή περιοχή και έπειτα κατηγορούν το Δημόσιο για αναποτελεσματικότητα και φέρνουν τους «σωτήρες επενδυτές» για να το ξεκοκαλίσουν.

Ο Δήμος μας έχει ως παράδειγμα τη χερσόνησο του Μικρού Καβουρίου Βουλιαγμένης που εκποιήθηκε μαζί με το δασικό περιβάλλον, τα αρχαία, τις παραλίες και τον κοινόχρηστο δρόμο για να γίνει η περίκλειστη γειτονιά των μεγιστάνων.

Η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει το έργο αποδόμησης κάθε έννοιας προστασίας και διασφάλισης του Δημόσιου συμφέροντος και αγαθών ( φυσικό – αστικό και πολιτιστικό περιβάλλον).

Επαναδιαπραγματεύεται κάθε σύμβαση με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να εκχωρεί περισσότερα, να χάνει χρήματα και να υποβαθμίζει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το ίδιο συνέβη και στη Χαλκιδική με την παράδοση ολόκληρων περιοχών στην εξορυκτική μανία των επενδυτών, με την εκχέρσωση παρθένων δασών και τον θανατηφόρο χημικό εμπλουτισμό που φέρνουν τους κατοίκους σε απόγνωση.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. δεν πρεσβεύει και αντιπαλεύει αυτή την τριτοκοσμική ανάπτυξη και από την αρχή έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση της για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ : Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (rikipvvv.blogspot.com),

τον ΑΣΤΕΡΑ: Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (rikipvvv.blogspot.com)

Διεκδικούμε πάντα την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικό έλεγχο για να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.


ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.