Η αξιοπρέπεια είναι άγνωστη λέξη σε πολλούς ανθρώπους. Επίσης, υπάρχει και η διπλή ηθική. Σε εμάς και στους φίλους μας επιτρέπουμε τα πάντα -επειδή είμαστε ΕΜΕΙΣ- και στους άλλους δεν επιτρέπουμε τίποτα. Αν η ανθρώπινη ζωή είχε αξία, θα φροντίζαμε να ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ορίστηκαν από τον ΟΗΕ το 1948,δηλαδή #τα #βασικά!!!Αυτό θα αρκούσε. Αν οι άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στο σπίτι, είναι βέβαιο πως θα αρρωστήσουν σίγουρα.Η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο για το καλό μας!!!
Τελικά η αξία της ανθρώπινης ζωης μάλλον εξαρτάται από το ποσο τη σέβεται ο κάτοχος της .
Αν ρωτήσω κανέναν φοβισμένο εξαρτώμενο ,προσωρινά ευνοημένο από τη λειτουργία του συστηματος ,θα βγάλει κομπιουτεράκι και λίστες και θα αρχίσει να υπολογίζει ευρώ και δολάρια για να μου δώσει αριθμητικό αποτέλεσμα.
Αν ρωτήσω κανέναν άντρακλα μπατριώτη τσαμπουκαλεμένο, θα μου πει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη, αρκεί να μην ανήκει σε ομοφυλόφιλους, σκουρόδερμους,αλλόθρησκους ,διαφορετικών πολιτικών η κοινωνικών φρονημάτων και πεποιθήσεων.Των γυναικών η ζωή, θα πει, έχει αξία αρκεί να ξέρουν τη θέση τους.
Κάποιοι άνθρωποι θα σου πουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει και πολλή αξία, ακόμα κι αν πρόκειται για τη δική τους.
Η πλειονότητα των ΜΜΕ φροντίζουν να στρέφουν το βλέμμα μας και την προσοχή μας σε Λιγδιάρηδες και Κουφοντίνες ,εξυπηρετώντας άριστα τον διχασμό ,τον φανατισμό ,το αίσθημα της οργής και αγανάκτησης,κρατώντας μας απασχολημένους συνεχώς ,προκειμένου να ξεχνάμε την καθημερινότητα,το κλείσιμο των επιχειρήσεων,την πλήρη φτωχοποίηση που στρατηγικά διενεργείται,την παντελη έλλειψη εκπαίδευσης ,την απαγόρευση επιλογης ,την αύξηση καταθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού κυριως των νέων παιδιών και εφήβων,την απαγόρευση κάθε αθλητικης δραστηριοτητας ,την βίαιη αποκοπή από την ιδιοκτησία ακόμη και των καλοπληρωτων και όσων έχουν απομείνει να παλεύουν ,την ελευθερία ,την ανεξαρτησία ,την ίδια μας τη ζωη!!!Φυσικα με αδρά πληρωμένα τιμήματα ,αλαζονεία ,τιμωρητική και όχι προστατευτική διάθεση ....Για το καλό μας!!!
Έχουμε ήδη διαμορφώσει μια ολόκληρη γενιά φοβισμένη,καταθλιπτική ,πλήρως υποδουλωμένη σε sms και <<κόφτη>>στις βόλτες με τα χιλιόμετρα!!!
Ένα χρόνο γυρνάμε γύρω γύρω από την ουρά μας ,με ολοένα και πιο αυστηρά lockdown και μέτρα ,κυνηγώντας τον αόρατο εχθρό,χωρίς να εφοδιαζόμαστε με όπλα,μέχρι να εκταμιευθούν και να μοιραστούν όλα τα χρήματα σε συγκεκριμένες τσέπες με προσχήματα και απευθειας αναθεσεις!!!
Ειλικρινά, ολο το σκηνικό στην Ελλαδα σήμερα μου θυμίζει μια σκηνή από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι κότες το ‘σκασαν», που η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να πείσει τις υπόλοιπες κότες να το σκάσουν και τις ρωτάει: «Σκοπεύετε να μείνετε κλεισμένες εδώ, να τρώτε και να κάνετε αυγά μέχρι να σας σφάξουν;»
Και μία κότα -με απλανές, νεοελληνικό βλέμμα- της απαντάει: «Ε, έτσι είναι η ζωή».
#Θελουμε #τις #ζωες #μας #πισω!!!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.