Την αναβίωση του παρακράτους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδεικνύει η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής του ΜέΡΑ25.

«Τα απαράδεκτα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, αποκάλυψαν ένα μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας… ότι υπάρχει ενεργός μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής της δραστηριότητας των Ελλήνων πολιτών, που λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου, στον οποίο μάλιστα συμμετέχουν και τα υψηλότερα δυνατά κυβερνητικά κλιμάκια ή, ακόμα χειρότερα, ο οργανωτικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος.»

Αυτό επισημαίνει στην ερώτησή της με αφορμή τη δημοσιοποίηση από κυβερνητικούς βουλευτές προσωπικών στοιχείων πολίτη, που παραπέμπουν στους αλήστου μνήμης «φακέλους κοινωνικών φρονημάτων», και μάλιστα με άνωθεν «εντολές».

Καταλήγει τονίζοντας: «Οι παραπάνω έκνομες ενέργειες έχουν ως αυτουργούς είτε καθαρό παρακράτος είτε υπηρεσίες της ευθύνης και αρμοδιότητάς σας είτε υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στον κ. Πρωθυπουργό ή και συνδυασμό των παραπάνω.»

Με βάση όλα τα παραπάνω η βουλευτής ρωτά ευθέως τον υπουργό «Ποια είναι η προσωπική γνώση και συμμετοχή σας σε όλα τα παραπάνω και ποιοι είναι οι αυτουργοί όλων αυτών των ενεργειών, καθώς επίσης και αν αναλαμβάνετε προσωπικά την πολιτική ευθύνη που αντιστοιχεί σε αυτές – ή αφορούν στη συλλογική κυβερνητική ευθύνη ;»

(ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης)

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 9/3/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το κείμενο της ερώτησης:

Τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικών κατασταλτικών υπερβάσεων στη Νέα Σμύρνη, στις 7/3/2021, αποκάλυψαν ένα μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Η κυβερνητική προσπάθεια για επικοινωνιακή κάλυψη των οφθαλμοφανώς καταδικαστέων συμβάντων, και επειδή αυτά είχαν καταγραφεί από πολλούς πολίτες, εκτός από τη συνηθισμένη παραχάραξη της πραγματικότητας («επίθεση οργανωμένης ομάδας πολιτών», «τραυματίες αστυνομικοί» κλπ.), προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

Εκδόθηκε , μάλιστα, και σχετικό έγγραφο «οδηγιών δημοσίου λόγου» (“non-paper”), από το κυβερνόν κόμμα, εκπορευόμενο μάλιστα, κατά τα λεγόμενα, απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο (“Μαξίμου”), το περιεχόμενο του οποίου αναπαρήγαγαν, αυτούσιο, βουλευτές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Μαζικής Ενημέρωσης (ενδεικτικά: Ι. Παππάς, Κ. Κυρανάκης).

Μέσω αυτού, δημοσιοποιήθηκαν το ονοματεπώνυμο του θύματος της αστυνομικής βίας, στο συμβάν που είχε τη μεγαλύτερη αναπαραγωγή στα ΜΚΔ & ΜΜΕ. Εκτός από αυτό, του αποδόθηκε συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, του καταλογίστηκε ένταξη σε συγκεκριμένη πολιτική συλλογικότητα, καθώς και συμμετοχή σε πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Από τα παραπάνω προκύπτει με βεβαιότητα (και ομολογείται εμπράκτως) ότι υπάρχει ενεργός μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής της δραστηριότητας των Ελλήνων πολιτών, που λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου, στον οποίο μάλιστα συμμετέχουν και τα υψηλότερα δυνατά κυβερνητικά κλιμάκια ή, ακόμα χειρότερα, ο οργανωτικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος. Ο έκνομος χαρακτήρας είναι προφανής, τόσο ως προς τη συλλογή των πληροφοριών όσο και ως προς την επεξεργασία και δημοσιοποίησή τους.

Οι παραπάνω έκνομες ενέργειες έχουν ως αυτουργούς είτε καθαρό παρακράτος είτε υπηρεσίες της ευθύνης και αρμοδιότητάς σας είτε υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στον κ. Πρωθυπουργό ή και συνδυασμό των παραπάνω.

Για τους λόγους αυτούς - Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια είναι η προσωπική γνώση και συμμετοχή σας σε όλα τα παραπάνω και ποιοι είναι οι αυτουργοί όλων αυτών των ενεργειών, καθώς επίσης και αν αναλαμβάνετε προσωπικά την πολιτική ευθύνη που αντιστοιχεί σε αυτές – ή αφορούν στη συλλογική κυβερνητική ευθύνη;




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.