Ήταν συγκινητική η στήριξη και η αλληλεγγύη την οποία επέδειξε η κοινωνία του δήμου Θέρμης, για άλλη μια φορά, με αφορμή τη δοκιμασία των συνανθρώπων μας στην επαρχία της Ελασσόνας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή στις 3 Μαρτίου. Απλοί πολίτες, σύλλογοι και επαγγελματίες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση την οποία απηύθυνε ο δήμος Θέρμης για υλική στήριξη προς τους σεισμοπαθείς. Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβαν η Διεύθυνση Παιδείας, οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών καθώς και όλες οι κοινότητες του δήμου.

Ελάχιστες ημέρες μετά το σεισμό, στις 8 Μαρτίου, ξεκίνησε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία ολοκληρώθηκε στις 16 του μήνα. Στο διάστημα αυτό συγκεντρώθηκαν τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας. Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα και κάθε είδους κλινοσκεπάσματα, απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής, ατομικές συσκευασίες τροφίμων με μέλι, μαρμελάδα, βούτυρο, κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια κ.ά., ατομικοί μικροί χυμοί, σοκολατούχα γάλατα, γάλατα εβαπορέ, μεγάλες συσκευασίες σε εμφιαλωμένα νερά, ζυμαρικά, χαρτικά κ.ο.κ.

Χθες, Παρασκευή 19 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη μετέβη στην Ελασσόνα όπου παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια. Τους υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Ελασσόνας με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκο Γάτσα ο οποίος επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο τον οποίο ευχαρίστησε για τη πολύτιμη αρωγή των δημοτών του δήμου Θέρμης προς τους σεισμόπληκτους. Στη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας συνέδραμαν εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου, επαγγελματίες της περιοχής, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, το Συμβούλιο Νέων δήμου Θέρμης κ.ά.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.