Μετά από συντονισμό και ύστερα από την διαδικτυακή σύσκεψη στις 4 Απριλίου, φορείς, σωματεία, σύλλογοι του Δήμου Θερμαϊκού

αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο στην Περαία, Σάββατο 10 Απρίλη στις 11:30

Σε αυτή την κινητοποίηση καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά.
Ήρθε η ώρα να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο.
Ήρθε η ώρα να συντονιστούμε και να απαιτήσουμε ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.
Δεν μπορεί να παίζουν άλλο με την
ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ με την ΖΩΗ ΜΑΣ.



ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ
ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, εμείς οι κάτοικοι , τα σωματεία και οι φορείς του Δήμου Θερμαϊκού απαιτούμε άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ίδιας μας της ζωής!
Τελευταίες μέρες μαθαίνουμε ότι τα κρούσματα κορονοιού στην περιοχή ειδικά της Μηχανιώνας πολλαπλασιάζονται, χωρίς να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα ειδικά σε εργασιακούς χώρους και στα σχολεία.
Μας ανησυχεί η κατάσταση στην ΠΦΥ (Κ.Υ Μηχανιώνας) που βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων επειδή θεωρούν την προληπτική αντιμετώπιση της ασθένειας, δηλαδή πριν αυτή εμφανιστεί, σπατάλη δίχως αντίκρισμα. Στη φάση της πανδημίας, τα ΚΥ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτές οι δομές θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει τα μαζικά τεστ που θα έπρεπε να γίνουν κατά περιοχές και κατά μεγάλους χώρους δουλειάς. Αν ήταν στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό θα μπορούσαν να αναλάβουν αποφασιστικότερα τη διάγνωση περιστατικών συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Τίποτα από αυτά δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση, τιμώντας το έργο που παρέλαβε, αντί να προσλάβει προσωπικό στα ΚΥ, το μετέφερε για να μπαλώσει τρύπες στα νοσοκομεία.
Καθώς είμαστε στο 3ο κύμα της πανδημίας, είναι άμεση ανάγκη της ενίσχυσης των ΚΥ ώστε και να συνεχιστεί ο εμβολιασμός αλλά και να μην μετατραπούν πάλι τα νοσοκομεία σε δομές μιας νόσου. Σήμερα και παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί σαν εμβολιαστικό κέντρο με πρωινά και απογευματινά κρεβάτια εμβολιασμού, η κατάσταση του παραμένει τραγική:

με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαριότητας και φύλαξης). Λείπουν γυναικολόγος , ορθοπεδικός , καρδιολόγος . Δεν υπάρχει ακτινολόγος και οι γιατροί δυσκολεύονται στις γνωματεύσεις. 1 ψυχίατρος και 1 δερματολόγος κάθε 15 μέρες. Ο παιδίατρος έρχεται από το Κ.Υ Θέρμης. Οι γιατροί στο ΚΥ σήμερα είναι 10 + 1 ο διευθυντής. Με βάση όμως τον πληθυσμό (μονίμους κατοίκους και χωρίς να υπολογίζεται η καλοκαιρινή αύξηση) θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 25.

Το μειωμένο προσωπικό του είναι εξουθενωμένο και με εξαντλητικά ωράρια. 5 νοσηλεύτριες για το εμβολιαστικό κέντρο και τα τακτικά ιατρεία για 24 ώρες, με σοβαρές καθυστερήσεις στις νόμιμες άδειες και τα ρεπό.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού ακόμα και η διαλογή των εισερχομένων στο Κέντρο Υγείας, σε συνθήκες πανδημίας γίνεται από προσωπικό που δεν διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία με όσους κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Μαίες και παρασκευάστριες κάνουν εμβολιασμούς. Όλοι οι γιατροί απασχολούνται στο εμβολιαστικό κέντρο

600 τακτικά ραντεβού κάθε μήνα αναβάλλονται λόγω έλλειψης προσωπικού

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ σε χώρους εργασίας , άλλα και σε όλες τις Δημοτικές ενότητες της περιοχής.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων της περιοχής.

Άμεση πύκνωση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Να καλυφθούν άμεσα τα σημαντικά κενά στο Κ.Υ Μηχανιώνας, σε γιατρούς με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού και οι επείγουσες ανάγκες λόγω πανδημίας.

Να εξεταστεί η δυνατότητα οι εμβολιασμοί να γίνονται σε άλλο κατάλληλο χώρο εκτός του κέντρου Υγείας με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Να ενισχυθεί η κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ σε επείγουσα διακομιδή με ενίσχυση με ασθενοφόρα πλήρως στελεχωμένα και να ενταχθεί το υπάρχον προσωπικό του πληρώματος στο καθεστώς των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Επάρκεια στα αναλώσιμα και τα μέσα προστασίας.

Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό που σήμερα εργάζεται με συμβάσεις. Να εξασφαλιστούν όροι για να δουλεύει το προσωπικό με ανθρώπινα ωράρια, να διασφαλίζονται ρεπό, άδειες και ανθρώπινο πρόγραμμα εφημεριών.

Προχωράμε σε συλλογές υπογραφών για τα δίκαια αιτήματα μας .


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.