Η προσαγωγή του Φουρθιώτη έγινε σύλληψη και οδηγείται στον εισαγγελέα μαζί με άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν μαζί του, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Το ιστορικό

Η έρευνα της υπόθεση ξεκίνησε μετά από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί συμβολαίου θανάτου σε βάρος του ιδίου, αλλά και ενός ακόμη δημοσιογράφου, και επιβεβαιώθηκαν με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν μετά τις ένοπλες επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ και εναντίον της οικείας του Μένιου Φουρθιώτη.

Τα κομμάτια του παζλ ξεκίνησαν να μπαίνουν στην θέση τους, για τους αστυνομικούς και τους χειρισμούς που ακολούθησαν μέχρι την προσαγωγή Φουρθιώτη μετά τη δημόσια καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είχε συναντηθεί με ένα άτομο και παρουσία συναδέλφου του στην εφημερίδα και το άτομο αυτί «μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην πιάτσα κάποιον για να εκτελέσει συμβόλαιο για αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο, του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για τον λόγο αυτόν απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο "Ταρίφας", ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος».

Η έρευνα και τα στοιχεία

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών πήραν στα χέρια τους την βαλλιστική εξέταση από τους κάλυκες που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του παρουσιαστή μετά την επίθεση που δέχτηκε από ένα άτομο, αλλά και αυτούς που βρέθηκαν στη Νέα Ερυθραία μετά την δολοφονική επίθεση με Καλάσνικοφ κατά ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε, οι κάλυκες προέρχονταν από το ίδιο πολεμικό τυφέκιο. Παράλληλα, στην επίθεση κατά των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, ο άνδρας που τους πυροβόλησε, πέταξε ένα σακίδιο στο δρόμο, πάνω στο οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν γενετικό υλικό και δαχτυλικά αποτυπώματα ενός εκ των ατόμων που τελικά προσήχθησαν ως ύποπτοι στην ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Μένιου Φουρθιώτη, σε μια προσπάθεια εντοπισμού στοιχείων που να τον συνδέουν με τις δυο επιθέσεις, αλλά και τα πρόσωπα που προσήχθησαν και εξετάζονται ως ύποπτοι από τις αρχές.

Οι δυο προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών.

Οπως ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει σχέση των δύο ποινικών με τον παρουσιαστή, από επαφές τηλεφωνικές και διαδικτυακές που είχαν στο παρελθόν οι οποίες εν μέρη δικαιολογούνται καθώς απασχολούνταν στη φρουρά του. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να «καίει» τον Μένιο Φουρθιώτη είναι μια διαδικτυακή επαφή με έναν από τους δύο, λίγο πριν από την επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του στο Διόνυσο.

Για αυτόν εξετάζεται η εμπλοκή του σε συμμορία ατόμων με πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν, ενώ είναι παλιός γνώριμος του τμήματος εκβιαστών της ΕΛΑΣ καθώς το όνομά του βρίσκονταν σε δικογραφία για εκβιάσεις καταστημάτων, εκρήξεις και άλλες παραβατικές δραστηριότητες.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη είναι επίσης γνώριμο των αστυνομικών αρχών καθώς είχε απασχολήσει για άλλα αδικήματα. Παράλληλα υπήρξε σύλληψη και τρίτου ατόμου, αδελφού ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Οσον αφορά στον Μένιο Φουρθιώτη έχουν κατασχεθεί οι ηλεκτρονικοί του υπολογιστές και ερευνώνται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Ο παρουσιαστής αρνείται τα πάντα, δηλαδή τις κατηγορίες για στημένη επίθεση με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής 16/4 αλλά αρνείται και όσα του καταλόγισε δημόσια ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Το tweet του Βαξεβάνη

Ένα tweet με νόημα και πολλά υποννοούμενα από τον Κώστα Βαξεβάνη, λίγο πριν έρθει στο φως της δημοσιότητας η είδηση της σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη.

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.