Το "παλατάκι" είναι για την Καλαμαριά ότι είναι για την Θεσσαλονίκη ο Λευκός Πύργος, ένα τοπόσημο που πρέπει να γίνει φάρος πολιτισμού!

Προσυπογράφουμε, όπως όλοι οι Καλαμαριώτες και Θεσσαλονικείς την ρήση-απάντηση του Δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλλη στις προθέσεις της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να παραχωρηθεί σε ιδιώτη.

Πλήρως και εκ διαμέτρου αντίθετο βρίσκεται σύσσωμο και το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς που επιδιώκει το Παλατάκι να γίνει χώρος Πολιτισμού (μάλιστα προσφάτως προτάθηκε να φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας Καλεμκερή), κάτι που όμως δε βρίσκει ευήκωα ώτα στους εκπροσώπους της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, όπως φάνηκε και από πρόσφατη συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της, καθώς επιδίωξη είναι να παραχωρηθεί σε ιδιώτη.

Κατά του σχεδίου για παραχώρηση του Κυβερνείου σε ιδιώτη έχουν ταχθεί και οι παρατάξεις «Συνεργασία για την Καλαμαριά», «Καλαμαριά πρώτη ξανά» και «Η Καλαμαριά που μας αξίζει», «Καλαμαριά αλλιώς» και «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς», που κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή στις 11.30 το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση ώστε να συγκροτηθεί επιτροπή και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με αίτημα την απόδοση του ιστορικού κτιρίου στο δήμο Καλαμαριάς.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.