Η απερίσκεπτη και ουσιαστική εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δυστυχώς συνεχίζεται από την κυβέρνηση που πλέον πελαγοδρομεί, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες σε περίθαλψη των Covid περιστατικών.
Αφού δεν φρόντισε να ενισχύσει το ΕΣΥ στο μακρύ μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος (είχε χρόνο και δυνατότητα να το πράξει) εφήρμοσε το "γιατροσόφι" της μετατροπής των νοσηλευτικών μονάδων σε μιας νόσου νοσοκομείων. Μ' αυτό τον τρόπο όμως αδιαφορεί και παραγνωρίζει τις τεράστιες ανάγκες νοσηλείας όλου του όγκου των αρρώστων μη-covid.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται η ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, μιας εθελοντικής ιατρικής κοινότητας που εκτός από την προσφορά της στους αδύναμους όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, δεν διστάζει να τοποθετηθεί για γεκικότερα θέματα που άπτονται του υγειονομικού συστήματος της χώρας. Και γίνεται με αφορμή μιας ακόμη αποδυνάμωσης του ΕΣΥ, αφού περιστέλονται οι εφημερίες και η λειτουργία του Ασκληπιείου της Βούλας.
Η ανακοίνωση:

Επανειλημμένα το ΜΚΙΕ έχει επισημάνει τις ελλείψεις και τα λάθη που γίνονται στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και γενικότερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και έχει υπογραμμίσει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί, με βασικό μέτρο την ενδυνάμωση του υγειονομικού προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.
Δυστυχώς τα μέτρα που παίρνονται είναι πάλι σε λάθος κατεύθυνση.

Τέτοιο τελευταίο μέτρο είναι η ξαφνική, χωρίς ενημέρωση και διάλογο με τους υγειονομικούς του Ασκληπιείου, περιστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας του Ασκληπιείου Βούλας με κλείσιμο των θυρών στις 3μμ και με εφημερία κάθε 4 ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είχε προηγηθεί δραματικός περιορισμός των χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω υποχρεωτικών μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού και κλείσιμο μη-COVID κλινικών.
Η απόφαση αυτή αποδυναμώνει, αντί να ενισχύει, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών.

Συμπαραστεκόμαστε στους υγειονομικούς του Ασκληπιείου στην προσπάθειά τους για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου, και για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.