Τη γνωριμία του με τους Θεσσαλονικείς επιχειρεί το νεοσύστατο σωματείο «Θεσσαλονίκη 21ος αιώνας» με δελτίο τύπου.
Σ'αυτό καλεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν στους στόχους και επιδιώξεις των ιδρυτών του.
Ξεκαθαρίζει προκαταβολικά την αποστασιοποίηση από τις επικρατούσες λογικές της άκριτης συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης και δηλώνει την διάθεσή του να πάρει πρωτοβουλίες και να καταθέσει προτάσεις για την πόλη, χωρίς περιττές γκρίνιες.
Το δελτίο τύπου υπογράφει ο κ. Γιάννης Καραμήτσιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείται από 9 Θεσσαλονικείς, μεταξύ τους και την δική μας Αγγελική Κανούλα.


Στις 6 Μαΐου 2021 ιδρύθηκε το σωματείο «Θεσσαλονίκη 21 ος αιώνας» που έχει ως στόχο να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα κοινά της πόλης μας, μέσα από παρεμβάσεις για την προσαρμογή της Θεσσαλονίκης στις μεγάλες προκλήσεις του 21 ου αιώνα: την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την παγκοσμιοποίηση.

Επιδίωξή του είναι να βοηθήσει ως προς την ώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της αισθητικής της πόλης μας.

Η φυσιογνωμία του σωματείου συνίσταται, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Γιάννη Καραμήτσιο, στο ότι επιδιώκει να κάνει «εποικοδομητικές προτάσεις, χωρίς διάθεση συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης, και να αναλάβει δημιουργικές δράσεις χωρίς γκρίνια.

Βλέπουμε τον 21 ο αιώνα ως μια νέα εποχή που παρουσιάζει μεν μεγάλα προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, αλλά φέρνει και μεγάλες ευκαιρίες»

Τα μέλη προέρχονται από ένα ευρύ μορφωτικό και επαγγελματικό φάσμα, μερικά από αυτά με πολύχρονη εμπειρία σε ευρωπαϊκές χώρες. Το δε Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εννέα πρόσωπα που έχουν μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη και αναζητούν διαρκώς ευκαιρίες για να προσφέρουν στην πόλη τους. Όπως δηλώνουν, «είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε με τη δράση και τις προτάσεις μας.»

Το σωματείο απευθύνει κάλεσμα, σε όσες και όσους θα ήθελαν να συνεισφέρουν στη βάση των παραπάνω ιδεών, να ενώσουν δυνάμεις μαζί του. 

Μπορείτε να ενημερωθείτε και να επικοινωνήσετε με τα μέλη του στο mail thessaloniki.21.aionas@gmail.com και στην
ιστοσελίδα www.thessaloniki21.gr.

Γιάννης Καραμήτσιος
Πρόεδρος

Το Διοικητικό Συμβούλιο:
Γιάννης Καραμήτσιος, Μερσίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Αβραμίδης, Βασίλης Πανίδης, Αγγελική Κανούλα, Παναγιώτης Κιούσης, Γιάννης Κακαβάκης, Δημήτρης Ζαχαρέγκας, Παναγιώτης Νίκας



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.