Ραγδαία συνεχίζει να εξαπλώνεται η πανδημία σε όλο τον κόσμο, με τους λαούς να είναι αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειες ενός συστήματος που δεν θέλει, ούτε μπορεί να προστατεύσει τη ζωή τους.

Οι νεκροί σε όλο τον κόσμο προσεγγίζουν τα 3,2 εκατομμύρια και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 151 εκατομμύρια.

Η κατάσταση στην Ινδία εξακολουθεί να είναι δραματική. Η τεράστια αυτή χώρα που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς εμβολίων -σε σημείο που χαρακτηριζόταν ως ένα παγκόσμιο φαρμακείο- όχι μόνο δεν κατάφερε να εμβολιάσει τον λαό της, αλλά δεν μπόρεσε να του προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας.

Άνθρωποι πεθαίνουν στα νοσοκομεία λόγω της έλλειψης οξυγόνου, οικογένειες εκλιπαρούν για να βρεθεί μια φιάλη για τους συγγενείς τους. Στο Νέο Δελχί και στις άλλες μεγαλουπόλεις της αχανούς χώρας του 1,3 δισ. κατοίκων επικρατεί μια κατάσταση άνευ προηγουμένου.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι τόσο μεγάλος, που τα κρεματόρια δεν χωράνε άλλους νεκρούς. Ήδη, στο Νέο Δελχί φτιάχτηκαν αυτοσχέδια κρεματόρια σε πάρκινγκ και άλλους χώρους.



Πηγή: Associated Press

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 386.452 κρούσματα, αριθμός που συνιστά νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι νεκροί έφτασαν τους 3.498 το τελευταίο 24ωρο, μειώθηκαν δηλαδή ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη μέρα (3.645 θάνατοι) αλλά παραμένουν σε σοκαριστικά επίπεδα.



Πηγή: Associated Press

Στην Ινδία ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έχει φτάσει τα 18,7 εκατομμύρια και των νεκρών τις 208 χιλιάδες, αν και όλοι παραδέχονται ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα στην πραγματικότητα.

Η ινδική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Ν. Μόντι δέχονται σφοδρές επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για το γεγονός πως σε πολλά τοπικά κρατίδια διεξάγονται κανονικά οι προγραμματισμένες εκλογές.
Άνθρωποι στοιβαγμένοι περιμένουν για να κάνουν το εμβόλιο στην Ινδία

Πηγή: Associated Press


Πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων και νεκρών παραμένει η «μητρόπολη» του καπιταλισμού, οι ΗΠΑ. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 33 εκατομμύρια και οι θάνατοι τις 589 χιλιάδες.

Σε επίπεδο κρουσμάτων, η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στην τρίτη θέση η Βραζιλία με 14,5 εκατομμύρια μολύνσεις. Οι νεκροί στη Βραζιλία είναι 401 χιλιάδες.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Deutsche Welle», «worldometers») – Απο 902.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.