Με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στη Νέα Μηχανιώνα εκκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου έργου για την περιοχή που αφορά την κατασκευή μαρίνας για σκάφη αναψυχής και την επέκταση της ιχθυόσκαλας.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Τσαμασλής επισήμαναν ότι με την υπογραφή των μελετών σήμερα ξεκινά η δημιουργία για την κατασκευή ενός πραγματικού έργου που θα αλλάξει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη στην Ε.Ε. «Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω μας την πανδημία και προχωράμε για να κατακτήσουμε ένα λαμπρό μέλλον» τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στα πολλά έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα, θα ήταν κρίμα ο δήμος Θερμαϊκού να μείνει πίσω και να μην απολαύσει ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει τελείως την εικόνα του παραλιακού μετώπου. Είναι ένα όραμα που ο δήμαρχος μού το έχει εξηγήσει και με είχε ενθουσιάσει με το ζήλο που μου το παρουσίαζε, μαζί με τον βουλευτή και τέως υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Καράογλου» ανέφερε και συνέχισε «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άμεσα την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Θερμαϊκού και της ΜΟΔ, η οποία θα αναλάβει πλήρως την κατάργηση των τεχνικών δελτίων και των μελετών, έτσι ώστε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στον διαγωνισμό, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για να γίνει το έργο πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα και σε λίγα χρόνια «θα είμαστε εδώ για να το εγκαινιάσουμε».


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Τσαμασλής ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για την 4η επίσκεψη του στον δήμο Θερμαϊκού, λέγοντας πως αυτό δείχνει και το μεγάλο του ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής. «Το όραμα για να αναπτυχθεί η μαρίνα το έχουμε μοιραστεί με όλους τους πολίτες και εσείς το εντάξετε στον σχεδιασμό σας, για μια επένδυση που θα δημιουργήσει ανάπτυξη σε όλη την περιοχή» επισήμανε. Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του έργου θα καταρτιστεί αφού προηγηθούν οι μελέτες για τις οποίες υπάρχει ήδη ένα ποσό έως 2. εκ. και σύμφωνα με τον Γεωργιάδη το έργο είτε θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, είτε στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως ο δήμος στην πρόταση του, ζητά από τη μελέτη μια μαρίνα για τουλάχιστον 200 σκάφη, και την αξιοποίηση και εκσυγχρονισμό και του αλιευτικού καταφυγίου. «Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό λιμάνι για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε γενικότερα τις ανάγκες που έχει η Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο η Θεσσαλονίκη» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις τους.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.