Zero Hedge, 30-4-21
Finian Cunningham via The Strategic Culture Foundation

[Κύπριοι και Ελλαδίτες αναγνώστες του υπογράφοντος Ιρλανδού αρθρογράφου -με την εξαίρεση μιας αγγλοθρεμένης «ελίτ» (κοσμικών σκαφέων νεκροταφείου)- θα βρεθούν σε οικείο τοπίο και θα αναγνωρίσουν πολλά γνωστά τους χαρακτηριστικά, στον κατωτέρω πίνακα των επιδόσεων και μεθόδων της κοινής μας απρόσκλητης και επί δύο αιώνες «προστάτιδας δύναμης», της οποίας την προστασία ξαναγευθήκαμε πρόσφατα με την πενταμερή για την Κύπρο και τις μυθοπλαστικές υμνωδίες για την συμμετοχή απεσταλμένων της και δανείων στο παρ’ ολίγο ναυάγιο του 21, μετά τις δολοφονίες του Ανδρούτσου, του Καραϊσκάκη και τελικά του Καποδίστρια.. Τον πίνακα επιμελήθηκε ο επιδέξιος Ρώσος τεχνίτης Σεργκέϊ Λαβρώφ και τον συμπλήρωσε ο επώδυνα γνώστης Ιρλανδός Φίνιαν Κάνιγκαμ.]

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Το βρετανικό κατεστημένο αρέσκεται να καυχιέται ότι πυγμαχούν άνω του βάρους τους» υπό την έννοια ότι η επιρροή της χώρας τους είναι πολύ ευρύτερη από το εδαφικό της μέγεθος. Δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς καταφέρνουν ένα τέτοιο κατόρθωμα. Το μυστικό λέγεται διπλοπροσωπία, μηχανορραφίες, ψέματα, διαίρει και βασίλευε..Η Βρετανία υποδαυλίζει διπλωματική κρίση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ. Τα στοιχεία και το προηγούμενο δείχνουν ότι ο Λαβρώφ έχει την ματιά του καλά εκπαιδευμένη.

Η διαβόητη ικανότητα του βρετανικού κατεστημένου για μηχανορραφίες και ίντριγκα – εξ ου και το παμπάλαιο προσωνύμιο Perfidious Albion – μπορεί να θεωρηθεί ότι προκαλεί την κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, στην οποία οι διπλωμάτες εκδιώκονται φύρδην-μίγδην.

Προ εβδομάδος, η Ρωσία διέταξε την αποχώρηση διπλωματών της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Σλοβακίας. Αυτό έγινε σε απάντηση της απέλασης Ρώσων διπλωματών από αυτές τις χώρες. Η Ρωσία διέταξε επίσης τον επαναπατρισμό περισσότερων διπλωματών από τις Τσεχική Δημοκρατία. Πολωνία και η Ιταλία, που έχουν επίσης εμπλακεί σε διπλωματικό ανταγωνισμό με τη Μόσχα.

Η διαμάχη ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα όταν η Δημοκρατία της Τσεχίας κατηγόρησε την Ρωσία ότι πράκτορές της ευθύνονται για δίδυμες εκρήξεις στο έδαφός της το 2014. Οι εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο δυο εργαζομένων σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο χωριό Βρμπέτις σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Σλοβακία. Μέχρι πρόσφατα, οι τσεχικές αρχές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εκρήξεις ήταν βιομηχανικό ατύχημα.

(Σημ.Μετφρ: Ο Πρόεδρος της Τσεχίας δήλωσε δημόσια, μετά την σύνταξη του παρόντος άρθρου, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ρωσικής ενοχής και ότι η έρευνα των αιτίων των εκρήξεων συνεχίζεται. Η δήλωση αυτή του Προέδρου της χώρας προκάλεσε κρίση στους υποβολείς της κυβέρνησης, και πανικό στην ίδια, η οποία μαζί με την ορχήστρα του ελεγχόμενου Τύπου, αντέδρασε εκτοξεύοντας κατά του προέδρου την κατηγορία της «εθνικής προδοσίας, με την αποκάλυψη εθνικών μυστικών ! ! !»)

Αυτό που ώθησε τους Τσέχους να αναθεωρήσουν την κρίση τους και να κατηγορήσουν τώρα τη Ρωσία για την προ επταετίας δολιοφθορά είναι η παρέμβαση της Βρετανίας με την παροχή «νέων πληροφοριών». Συγκεκριμένα, ήταν η χρηματοδοτούμενη από την βρετανική κατασκοπεία (ΜΙ6) Bellingcat, (μια αποκαλούμενη ιδιωτική υπηρεσία έρευνας) που φαίνεται να έχει παράσχει την παραπληροφόρηση για τη δήθεν «ενοχή» της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU).

Απίστευτα, οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι τα «στοιχεία» τους δείχνουν ότι δύο από τους πράκτορες της GRU ήταν επίσης τα ίδια άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού κατασκόπου Sergei Skripal στην Αγγλία το 2018. Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία διαβατηρίου για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, αλλά μια τέτοια μεθοδολογία προσφέρεται ιδιαίτερα στην πλαστογραφία - μια μαύρη τέχνη στην οποία οι Βρετανοί έχουν μεγάλη εξειδίκευση.

Εκτοξεύοντας την κατηγορία στην Ρωσία, η Τσεχική Δημοκρατία την συνόδευσε με την απέλαση 18 Ρώσων διπλωματών. Η Μόσχα αντέδρασε με οργή, καταγγέλλοντας ότι οι ισχυρισμοί περί δολιοφθοράς αποτελούσαν μιαν αισχρή μηχανορραφία και επισήμαινε ότι η Πράγμα δεν παρουσίασε καμιά πληροφορία που να προσφέρεται σε έρευνα και εξακρίβωση. Και σε άμεσα αντίποινα η Μόσχα απέλασε 20 Τσέχους διπλωμάτες από το ρωσικό έδαφος.

.Παρά ταύτα η διαμάχη εξακολουθεί να μαίνεται, με τις Βαλτικές Χώρες να μπαίνουν στην σύγκρουση, απελαύνοντας Ρώσους αξιωματούχους, σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Τσεχική Δημοκρατία. Η περίπτωση των Βαλτικών Χωρών ήταν αναμενόμενη, καθώς είναι υπερφορτισμένες με αντιρωσικό πολιτικό μένος. Η σχετική διαμάχη εκδηλώθηκε σε ένα φορτισμένο κλίμα, όταν η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση συζητούσε την επιβολή νέων κυρώσεων στην Ρωσία λόγω ευρύτερων ανησυχιών για την κατάσταση στην Ουκρανία, την φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι και τις συλλήψεις από την ρωσική υπηρεσία ασφαλείας στελεχών του υποστηριζόμενου από την δύση σκιώδους «αντιπολιτευτικού» δικτύου του Ναβάλνι.

Οι αψιμαχίες με του διπλωμάτες είναι ένα πρόσφορο μέσο για την πρόκληση μεγαλύτερων ζημιών στις σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας, ειδικώτερα όταν ο στρατηγικής σημασίας αγωγός αερίου Nord Stream-2 πλησιάζει στην αποπεράτωση της εγκατάστασής του – ένα πρόγραμμα που η Ουάσιγκτον θέλει να καταστρέψει, για τους δικούς της ιδιοτελείς εμπορικούς λόγους. Ο μικρότερος συνεταίρος του Μπάρμπα Σαμ, η Βρετανία, μπορεί να υποχρεώνει από αυτήν την άποψη για να κερδίσει τίτλους εύνοιας για την μελλοντική εξασφάλιση εμπορικών συμβολαίων στον μετά-Brexit κόσμο.

Βεβαίως, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ είναι σαφής για το αθέατο βρετανικό χέρι στα πρόσφατα γεγονότα. Σε συνέντευξη του στα μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, ο Λαβρώφ αναφέρθηκε στην Βρετανία με ανησυχητικούς όρους, λέγοντας: «Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει ενεργό και πολύ σοβαρό υπονομευτικό ρόλο. Αποσύρθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν βλέπουμε καμία μείωση στις δραστηριότητές τους σε αυτήν την επίδοση . Αντιθέτως, προσπαθούν να επηρεάσουν τις προσεγγίσεις των κρατών μελών της ΕΕ προς τη Ρωσία στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Βρετανία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό διπρόσωπο ρόλο στη δαιμονοποίηση της Ρωσίας και στη δηλητηρίαση των διεθνών σχέσεων.

΄Ηταν το Bellingcat (βρετανική κατασκοπεία MI6) που πρόβαλε το σύνθημα ότι η Ρωσία ήταν συνένοχος στην κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροπλάνου στην ανατολική Ουκρανία το 2014, με την απώλεια 300 ανθρώπων. Με βάση βρετανικά «στοιχεία»( τα οποία κατέρρευσαν ως κατασκευασμένα) μια Ολλανδική έρευνα των αιτίων της καταστροφής κατηγόρησε την Ρωσία. Αυτή η υπόθεση σκλήρυνε τις ευρωπαϊκές προκαταλήψεις εναντίον της Ρωσίας, που υποδαυλίζουν την επιβολή κυρώσεων.

΄Ενας πρώην βρετανός πράκτορας της MI6 ο Christopher Steele, είναι αυτός που συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση του φακέλου Russiagate γύρω στο 2016, ο οποίος κατέστρεψε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας και ο οποίος συνεχίζει να τροφοδοτεί κατασκευές σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στην αμερικανική και ευρωπαϊκή πολιτική (ακόμη και ο "βρώμικος φάκελος" του Steele είναι ένα γελοίο φορτίο σκουπιδιών και έχει καταρριφθεί).

Και ήταν το έπος Skripal στο Σώλζμπερυ, τον Μάρτιο του 2018, που εκκολάφθηκε στη Βρετανία για να δηλητηριάσει περαιτέρω τις διεθνείς σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό το έπος – χωρίς αποδείξεις κατά της Ρωσίας – έχει γίνει μια επινοημένη «μόνιμη απόδειξη» για το επακόλουθο σήριαλ της «δηλητηρίασης» του μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι. Δυτικές κυβερνήσεις και ΜΜΕ αναφέρονται στο «σχέδιο του Κρεμλίνου» για τη δολοφονία του Σκρίπαλ ως «απόδειξη» για ένα άλλο «σχέδιο του Κρεμλίνου» για τη δολοφονία του Ναβάλνι. Αυτό ισοδυναμεί με ένα μυθιστόρημα που χρησιμοποιείται για να αποδείξει μια άλλη μυθιστοριογραφία. Το ίδιο έπος εμβολιάζεται τώρα στις τσεχικές εκρήξεις του 2014. Και όλα επανέρχεται στην ύπουλη εφευρετικότητα της Δόλιας Αλβιόνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρώφ πρόσθεσε ένα ακόμα δυναμικό σχόλιο για το ρόλο της Βρετανίας. Είπε:

«Την ίδια στιγμή, ξέρετε, μας στέλνουν μηνύματα, προτείνουν την δημιουργία επαφών. Αυτό σημαίνει ότι επιθυμούν την επικοινωνία (με την Ρωσία), αλλά προσπαθούν να αποτρέψουν άλλους. Και πάλι ίσως από την επιθυμία τους να έχουν το μονοπώλιο αυτών των επαφών και να αποδεικνύουν πάλι την υπεροχή τους απέναντι σε άλλους»

Το βρετανικό κατεστημένο αρέσκεται να καυχιέται ότι πυγμαχούν άνω του βάρους τους» υπό την άποψη της επιρροής πέρα από το εδαφικό τους μέγεθος. Δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς επιτυγχάνουν ένα τέτοιο κατόρθωμα. Το μυστικό λέγεται διπλοπροσωπία, ίντριγκα, ψέματα, διαίρει και βασίλευε.

Αλβιών, Δόλια, Μοναδική!
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.