Νομίζω πως έχει χαθεί το μέτρο. Χάσαμε την καλαισθησία. Και βέβαια είμαστε κάποια έτη φωτός μακριά από την "τέχνη".
Το κακό είναι πως επιχειρείται να μας πείσουν πως το κιτς είναι αναβάθμιση και πολιτισμός.
Δεν γνωρίζουμε τίνος ιδέα πραγματικά υλοποιήθηκε στην Περαία, αν και το δημοσίευμα του ΑΠΕ μας αποκαλύπτει ότι η μεγαλοφυής έμπνευση ανήκει στην διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού (δήμαρχο και αντιδήμαρχο πολιτισμού), οι οποίοι προκειμένου να αναβαθμίσουν την έρημη πλατεία της Περαίας στην παραλία και να κρύψουν την ασχήμια πράγματι του ΚΑΦΑΟ εκεί, ανέθεσαν (ή κάποιος εθελοντής προσεφέρθη οικειοθελώς) όχι απλά να το βάψουν αλλά να το "φιλοτεχνήσουν".
Έτσι "αποδόθηκε εικαστικά" η σκηνή με το γραμμόφωνο από την ταινία του 1969 «Θου - Βου φαλακρός πράκτωρ - Επιχείρησις Γης Μαδιάμ», όπου σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ήταν ο Θανάσης Βέγγος. Είναι η στιγμή όπου ο πράκτορας Θου - Βου ακούει την πλάκα με τις οδηγίες της αποστολής, στη μικρή πλατεία, μπροστά στην αποβάθρα.

Μάλιστα περιχαρής για την επιτυχία ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο και στην πλαζ της Αγίας Τριάδας, εκεί όπου το 1964 γυρίστηκε η ταινία «Κάτι να καίει» με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστα Βουτσά και Μάρθα Καραγιάννη.
«Εκεί όπου υπάρχει γκρίζο θέλουμε να βάλουμε χρώμα και να ζωντανέψουμε θέματα και ιστορίες του παρελθόντος» μας λέει, χαρακτηρίζοντας έργο τέχνης το νέο "κόσμημα" της πλατείας Περαίας.

Ας ζωγραφίσουν και το κατεστραμένο κάμπινγκ στην πλαζ με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστα Βουτσά και Μάρθα Καραγιάννη (αλήθεια πού;;;) και να μην ξεχάσουν να "φιλοτεχνήσουν και το ερειπωμένο και άθλιο πλέον ΑΚΤΙΟ με ζωγραφιές των ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ από τα περίφημα πάρτυ του '60.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Κουραστήκαμε :)

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.