«Τέχνες και Κινηματογράφος» είναι η φετινή θεματική των θερινών κινηματογραφικών προβολών, που υποδέχονται, για ακόμα μια φορά, στους τρεις υπαίθριους χώρους προβολής σε Θέρμη, Βασιλικά και Τρίλοφο.
Από τις 5 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, οι καλοκαιρινές βραδιές μας γεμίζουν με την λάμψη και τη μαγεία του κινηματογράφου. Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν και πάλι στο γνώριμο χώρο τους «Σινέ Θερμαΐς», αλλά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Κινηματοθέατρο Bασιλικών «Άλσος Φώφης Πατίκα» και στο Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο).

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά πέντε ταινίες με κοινή θεματική τις Τέχνες. Την πολυαγαπημένη ταινία του Άγγελου Φραντζή βασισμένη στη ζωή της διάσημης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, “Ευτυχία”. Το πορτρέτο ενός μεγάλου καλλιτέχνη, ενός ζωντανού μύθου, του Carlos Saura, “Saura(s)” του Félix Viscarret, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα. Τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινία, “Το τετράγωνο” του Ρούμπεν Έστλουντ. Το ντοκιμαντέρ “STRINGless” του Αγγελου Κοβότσου που τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την πολυβραβευμένη και τρυφερή ταινία του Λεβάν Ακίν “Και μετά χορέψαμε”

Τέλος, στο  πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι βραβευμένες ταινίες του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας καθώς και το 6ο Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους - “ 10 Corti in giro per il mondo” σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και με την στήριξη της ΟΚΛΕ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL Λέρου, στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικης Πολιτιστικής Συνεργασίας και της πρωτοβουλίας  Tempo Forte που θα προβληθούν στο πλαίσιο του 2oυ Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου #aasff2021 του Συλλόγου Νεολαίας Αγίου Αντωνίου.

Η είσοδος, όπως πάντα, θα είναι ελεύθερη. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες και επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.


Πληροφορίες
Κέντρο Πολιτισμού Θέρμης - Τηλ: 2310 463423 και 2310 461655, στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΑΘ στη διεύθυνση www.deppath.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης FB Culture Thermi και Twitter: CultureThermi

Οι χώροι προβολής:
«Σινέ Θερμαΐς», Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (60 θέσεων)
Κινηματοθέατρο Bασιλικών «Άλσος Φώφης Πατίκα» (80 θέσεων)
Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο) (80 θέσεων)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ


'ΕΥΤΥΧΙΑ”
5-6 Ιουλίου|Σινε Θερμαΐς
7 Ιουλίου|Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα''
8 Ιουλίου|Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)

SAURA(S)
12-13 Ιουλίου|Σινε Θερμαΐς
14 Ιουλίου|Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα’'
15 Ιουλίου|Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)

ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
19-20 Ιουλίου | Σινε Θερμαΐς
21 Ιουλίου|Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα’'
22 Ιουλίου|Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)

STRINGless
19 Αυγούστου | Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα’'
23-24 Αυγούστου|Σινε Θερμαΐς

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΟΡΕΨΑΜΕ
30-31 Αυγούστου|Σινε Θερμαΐς


Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει - 2 Σεπτεμβρίου|Σινε Θερμαΐς


Στο Σινέ Θερμαΐς έρχεται και φέτος το Φεστιβάλ Δράμας ύστερα από συνεργασία του με τη ΔΕΠΠΑΘ Δήμου Θέρμης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει". 
20 βραβευμένες ταινίες από το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο.

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Νεολαίας Αγίου Αντωνίου
21-22 Αυγούστου
28-29 Αυγούστου
Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα: stegineolaias.webnode.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.