Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, πριν από μιάμιση ώρα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά την μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά, σύμφωνα μέχρι τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εντοπίζεται σε χαράδρα, στον Κέδρινο λόφο  και καίει ξερά χόρτα αλλά και πευκοδάσος.

Στο σημείο έσπευσαν και δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις  επιχειρώντας με τουλάχιστον 12 οχήματα και 41 πυροσβέστες, επίγειες μονάδες πυρόσβεσης καθώς και 2 καναντέρ και δύο ελικόπτερα.


Να σημειώσουμε πως την  έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν πριν από ένα μήνα περίπου σύλλογοι κατοίκων της Θεσσαλονίκης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ενδυνάμει απειλούμενη πυρκαγιά στο Σέιχ Σου.
Απηύθυναν έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και πρότειναν μέτρα που θα μπορέσουν να παρθούν ώστε να αποσοβηστούν οι κίνδυνοι.

Όπως προειδοποιούσαν για τέταρτη χρονιά συνεχίζονται από το Δασαρχείο οι εξυγιαντικές υλοτομίες για την προσβολή από το φλοιοφάγο έντομο Tomicus Piniperda. Ένα μεγάλο μέρος του δάσους έχει χαθεί από την υλοτόμηση των προσβεβλημένων δένδρων και παράλληλα μεγάλες ποσότητες κομμένων κορμών και κλαδιών παραμένουν δίπλα στους δασικούς δρόμους, μέσα σε ρεματιές και μονοπάτια.

Το Σέϊχ Σου, αυτή την εποχή με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι μία πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί! Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν μπορούν πλέον να δηλώνουν αναρμοδιότητα ή να μην απαντούν στις καταγγελίες μας, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πιο απειλητικός από κάθε άλλη χρονιά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.