Κλιμακώνει την αντίδρασή της η ΠΟΕΔΗΝ, ενάντια στην υποχρεωτικότητα και και στην ντιρεκτίβα της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
Έτσι ενώ χθες Τετάρτη κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών, σήμερα οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ζητώντας την ακύρωση των παραπάνω αποφάσεων της κυβέρνησης.
Μάλιστα στις 12 μμ οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα στηρίξει δικαστικά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς «που είναι ελαχιστότατοι, είναι στην πρώτη γραμμή για 18 μήνες, έχουν περιθάλψει ασθενείς και τώρα τους πετάνε στο δρόμο» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν φταίμε εμείς για την κακή επιδημιολογική εικόνα της κυβέρνησης. Δεν φταίμε εμείς που δεν έπεισε η κυβέρνηση να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Έχουμε διασπορά από εμβολιασμένους που έχουν ακόμα και ιικό φορτίο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας ότι «δεν κινδυνεύουν από εμάς οι ασθενείς».


Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Θα στηρίξουμε δικαστικά τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας

Ο ίδιος χαρακτήρισε επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία «τα σχέδια της κυβέρνησης για αναστολή χειρουργείων και περικοπή αδειών» σχολιάζοντας ότι «δεν μπορεί να είμαστε ασφαλείς για το σύστημα στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου να οδηγούμαστε στην αναστολή».



Η Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής της ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Η ΠΟΕΔΗΝ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θεωρεί ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του. Στην αίτηση ακύρωσης εκτίθενται περαιτέρω, ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τέλος, με το υπό κρίση μέτρο, φρονούμε, ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, τονίζεται πως «ουδέποτε υπήρξε αρνητική στο ζήτημα του εμβολιασμού καθώς από την πρώτη στιγμή προτρέψαμε τα μέλη μας να εμβολιαστούν, αποτέλεσμα δε της στάσης μας είναι και το γεγονός, ότι σήμερα στον χώρο των εργαζομένων στην δημόσια υγεία πάνω από το 82% έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνυπολογίζοντας το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία το ποσοστό υπερβαίνει το 90%. Μολαταύτα, η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν αποτελεί μια νομοθετική επιλογή, που θίγει τον καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι κατά την άποψη μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.