Μέσω υπόγειας σήραγγας θα απορριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό 1,2 τόνοι μολυσμένο νερό από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Μέσω υπόγειας σήραγγας θα απορριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό 1,2 τόνοι μολυσμένο νερό από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, έπειτα από την απόφαση που έλαβε η ιαπωνική κυβέρνηση και παρά τους φόβους και τις αντιδράσεις για την επικείμενη οικολογική καταστροφή.

Το νερό αυτό βρισκόταν αποθηκευμένο εδώ και επτά χρόνια (από το 2013) μέσα σε χιλιάδες δεξαμενές στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασίου και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε υποσχεθεί ότι πριν απορριφθεί στη θάλασσα προηγουμένως το νερό θα είχε υποβληθεί σε επεξεργασία και θα ληφθούν μέτρα ώστε αυτό να μην πληγεί η φήμη της περιοχής. Το μολυσμένο νερό προέρχεται από βροχοπτώσεις, υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες ή απαραίτητες εγχύσεις για την ψύξη της καρδιάς των πυρηνικών αντιδραστήρων που υπέστησαν τήξη μετά το τεράστιο τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός της 11ης Μαρτίου 2011.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου Tepco, το νερό έχει φιλτραριστεί επανειλημμένα για να αποβάλει τις περισσότερες ραδιενεργές ουσίες του (ραδιονουκλεΐδια), αλλά όχι το τρίτιο, το οποίο δεν μπορεί να απορριφθεί με τις υφιστάμενες τεχνικές.

Ωστόσο, τόσο οι οι γεωργοί όσο και οι ψαράδες της Φουκουσίμα αμφισβητούν τη διαδικασία, φοβούμενοι ότι ακόμη και αν το νερό είναι «ακίνδυνο», πράγμα ούτως ή άλλως αμφισβητήσιμο, παρότι εφαρμόζεται ευρέως σε άλλα εν λειτουργία πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία και αλλού, θα πληγεί ακόμη περισσότερο η εικόνα των προϊόντων τους στους καταναλωτές.

Η απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Νότια Κορέα, καθώς οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες στη φύση


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.