Απαράδεκτη ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου, βουλευτή της ΝΔ, για την υπόθεση του βιασμού της 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Σεμέδο, προκάλεσε δικαιολογημένη θύελλα αντιδράσεων και  οργή πολιτών (δυστυχώς όχι όμως και των συνήθως λαλίστατων - επί παντός επιστητού -  μαϊντανών των καναλιών). 

Τί προκλητικό σχολιασμό έκανε ο Καλλιάνος;

Δημοσιεύοντας φωτογραφία της 17χρονης που κατηγορεί τον ποδοσφαιριστή για βιασμό, ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει: «Θα δώσω επομένως συγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει ποτέ πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φιλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13.  Ντροπή σε αυτές θα πω αλλά πρώτα απ’όλα ντροπή στους γονείς τους που όταν έπρεπε να τις γαλουχήσουν, να τις δώσουν βάσεις και να τις καλλιεργήσουν, τις άφησαν αδέσποτες για να ψάχνουν θύματα για 200 και 300 ευρώ».

Η ανάρτησή του συγκεκριμένα αναφέρει:

Μπορεί η κ. Μπεκατώρου μετά την καταγγελία της να άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και να μπήκαν στη φυλακή κτήνη που μέχρι τότε δεν ήταν γνωστές οι αισχρές ενέργειες τους, όμως το νόμισμα πλέον έχει δύο πλευρές.

Ορισμένες κοπέλες που προσφέρουν με άνεση τον έρωτα επί πληρωμή (δεν επιθυμώ να πω την γνωστή λέξη και όπως καταλαβαίνετε δεν αναφέρομαι σε οίκους ανοχής), για να βγάλουν λίγα παραπάνω λεφτά δήθεν καταγγέλλουν ότι τις βίασαν, τις εξαπάτησαν, τις έδειραν, τις κακομεταχειρίστηκαν κτλπ..Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τα 17χρονα αυτά κορίτσια, που όνειρο τους είναι να σπουδάσουν Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο MIT (ειρωνικά το λέω ασφαλώς και χωρίς ρατσιστική διάθεση) και που έσπευσαν να καταγγείλουν ότι τις βίασε ο ποδοσφαιριστής Σεμέδο. Επίσης κυκλοφορεί και ένα βίντεο στο διαδίκτυο που φαίνεται πόσο τελικά ο αθλητής “βιάζει” τις ανήξερες κοπέλες (από ντροπή δεν το ανεβάζω).

Θα δώσω επομένως συγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει ποτέ πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φιλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13.

Ντροπή σε αυτές θα πω αλλά πρώτα απ’όλα ντροπή στους γονείς τους που όταν έπρεπε να τις γαλουχήσουν, να τις δώσουν βάσεις και να τις καλλιεργήσουν, τις άφησαν αδέσποτες για να ψάχνουν θύματα για 200 και 300 ευρώ.

Ντροπή τους!

ΥΓ : Για να εξηγούμαι, το σχόλιο μου δεν εμπεριέχει καθόλου ρατσιστική διάθεση για κάποιες κοπέλες που ντύνονται με υπερβολικά κοντά φορέματα. Ο καθένας ντύνεται όπως τον εκφράζει. Ίσα ίσα, αυτό έλειπε. Έχω δει κοπέλες στη ζωή μου με κοντά φορέματα που είναι τέρατα εντιμότητας και ηθικής, και άλλες με κελεμπίες που είναι το αντίθετο. Ομοίως και άντρες. Δεν είναι θέμα φύλου δηλαδή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του βουλευτή 

Και ενώ επί δύο μέρες η ΝΔ έκανε τον "κινέζο" στην απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του βουλευτή, πριν λίγο έδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας απλά "λάθος" την ανάρτηση του βουλευτή της (πάλι καλά που δεν τον επιβράβευσε και καταφέρθηκε ενάντια στον αντίπαλο πόλο του δικομματισμού (απευθυνόμενη ουσιαστικά σε μαμελούκους πολίτες που θεωρεί ότι αδυνατούν να καταλάβουν το παιχνίδι μεταξύ των δύο που παίζεται και υποτιμά τη νοημοσύνη τους). Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση υπήρξε και το κατέβασμα της ανάρτησης του Καλλιάνου, από τον ίδιο.

Η ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ:
«Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται όπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Επίσης, «η Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Επί των ημερών μας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του #metoo. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, είναι καθήκον της Πολιτείας να προστατεύει τα θύματα βιασμού, τα οποία πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και οι ένοχοι να τιμωρούνται αυστηρά όπως προβλέπει ο νόμος. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσδώσει στο κόμμα μας άλλες απόψεις, απλώς πέφτουν στο κενό και αναδεικνύουν την πολιτική του αδυναμία»
Η ανακοίνωση του Κούγια


Ο συνήγορος της 17χρονης, ενώ παρέμεινε ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ σιωπηλός όλες αυτές τις μέρες, σε αντίθεση με την φασαρία που κάνει σε άλλες υποθέσεις που αναλαμβάνει, προχώρησε σε έκδοση μια σκληρής ανακοίνωσης για το θέμα:

Όπως είναι γνωστό, η μητέρα της 17χρονης που έπεσε θύμα βιασμού, μού έχει αναθέσει το ιδιαίτερα ευαίσθητο νομικό βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας.

Μέχρι σήμερα, σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, δεν έχω κάνει καμία δήλωση σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης κι ούτε επέτρεψα να κάνουν κάτι αντίστοιχο οι εντολείς μου.

Σήμερα, μετά την κρίση της κας Ανακριτού και του κου Εισαγγελέως για την επιβολή του όρου της καταβολής εγγυήσεως και τη μη προσωρινή κράτηση του Σεμέδο, θέλω να δηλώσω τα εξής:

Ουδέποτε στην σε λίγα χρόνια πεντηκονταετή καριέρα μου ενθυμούμαι τέτοια λυσσώδη προσπάθεια κατεξευτελισμού του θύματος βιασμού από δύο ώριμους άνδρες, με την υποσημείωση ότι το θύμα είναι 17 ετών.

Ουδέποτε μέχρι σήμερα αντιμετώπισα τέτοια οργανωμένη προσπάθεια με ανάρτηση σε δεκάδες sites φωτογραφιών του θύματος και δημοσιοποίηση βίντεο, την πιστότητα των οποίων αμφισβητώ, όπως την αμφισβητεί και το θύμα.

Σήμερα, έμαθα ότι βουλευτής του κοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κος Καλλιάνος προέβη σε μια απαράδεκτη ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που αφορά στην εντολέα μου και αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος, που κυρίως είναι το χαμηλότατο επίπεδο, είτε ηθικό, είτε γενικότερα κοινωνικό και μορφωτικό των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε οι εντολείς μου διεκδίκησαν έστω και ένα ευρώ από τους κατηγορουμένους, ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν, ώστε να αποσύρει το 17χρονο θύμα τις κατηγορίες.

Λυπάμαι ειλικρινά που ειδικά στην περίπτωση του Σεμέδο υπήρξε τέτοια «Ομερτά» και υποβάθμιση του γεγονότος από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

Τα υπόλοιπα και ειδικά για κάποιους «αλητάμπουρες» και τον Καλλιάνο θα τα πούμε τόσο στα Δικαστήρια, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για να αποζημιώσουν το θύμα, όσο και στο ΜΟΔ Αθηνών, που θα είμαστε, τόσο το θύμα, όσο κι η μητέρα της αλλά κι εγώ, ώστε να μπορούμε κι εμείς να εξετάσουμε τους κατηγορουμένους, αλλά και τη «φίλη» της και ερωτική σύντροφο του Σεμέδο, η οποία στη νέα της κατάθεση στην κα Ανακρίτρια προσπάθησε να κάνει το «άσπρο – μαύρο».

Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης να μείνει ο Σεμέδο ελεύθερος τώρα, αλλά θέλω να υπενθυμίσω σ’ όλους ότι την τελική κρίση θα την εκφράσουν κυριαρχικά οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι, που θα κρίνουν την υπόθεση.

Να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία», ούτε Νιγηρία και η Δικαιοσύνη απονέμεται πάντοτε μόνο μέσω των δικαστηρίων και όχι μέσω κατευθυνόμενων sites και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλω να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου εκφράζοντας την απορία μου για το πώς δεν πήρε θέση κανείς στην υπόθεση αυτή από αυτούς που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των γυναικών και θυμάτων βιασμού.



ΥΓ: Να είναι βέβαιοι όλοι αυτοί οι «αλητάμπουρες» και ειδικά ο γνωστός αρχιεκβιαστής αρχηγός τους με τη βίλα στην Εκάλη, ότι τους περιμένουν μηνύσεις και αγωγές για το δημόσιο διασυρμό του 17χρονου θύματος.

Οποιοδήποτε 17χρονο κορίτσι μπορεί να δημοσιοποιεί φωτογραφίες με μαγιό, ακόμη και σε προκλητικές στάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το βιάσει.



Αθήνα, 3/9/2021

Με εκτίμηση
Αλέξης Κούγιας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.