Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβε την έρευνα για τον θάνατο της 51χρονης Λίτσας Βλαστού. Η Βλαστού ήταν η πιο σημαντική "μάρτυρας υπό προστασία" στην σοβαρότερη για τις αρχές υπόθεση δράσης της "Greek Mafia".

Η 51χρονη, όπως γράφει το lawandorder.gr, διέμενε σε διαμέρισμα ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη, όταν φέρεται να ενημέρωσε χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις οκτώ το πρωί τον σύνδεσμό της ότι αισθάνεται έντονο πόνο στο πόδι. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου στην διάρκεια της αξονικής έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί την επανέφεραν, την μετέφεραν στην εντατική όπου λίγο αργότερα έπαθε δεύτερη ανακοπή και έχασε την ζωή της. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερεύνησε το σπίτι της 51χρονης αλλά δεν εντόπισε κάτι ύποπτο που θα συνδέεται με τον ξαφνικό θάνατο. Από την αστυνομία έχει ζητηθεί να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας.

Ποια ήταν η Λίτσα Βλαστού

Η 51χρονη που ήταν συγγενής του γνωστού βαρυποινίτη είχε προχωρήσει πριν από έξι χρόνια σε αλλεπάλληλες καταθέσεις στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την εμπλοκή ποινικών, πολιτικών, και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στους κατηγορουμένους είχαν αποδοθεί μεταξύ άλλων οι τοποθετήσεις βομβών σε κατοικίες δύο δικαστικών στο Χαλάνδρι και στην Λάρισα, και οι εκρήξεις στο σπίτι πολιτικού και της αδελφής του ως εκβιασμός, κατά τις αρχές, για να τους δώσει χρήματα που πίστευαν ότι είχε από μίζες των εξοπλιστικών.

Ακόμη η 51χρονη ομολόγησε ότι συμμετείχε στην οργάνωση ορισμένων από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, στην παρακολούθηση των "στόχων" και συλλογή πληροφοριών.

Στην δίκη –σε πρώτο βαθμό- για αυτή την υπόθεση που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2020 η άτυχη γυναίκα είχε καταδικασθεί σε 14χρόνια φυλάκιση κι η έφεσή της είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Τον τελευταίο χρόνο είχε εγκαταλείψει την Αθήνα και ζούσε κάτω από καθεστώς προστασίας στη Θεσσαλονίκη.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.