Εφιαλτική ήταν η χθεσινή νύχτα για αρκετά νοσοκομεία, τόσο της Αττικής όσο και της Θεσσαλονίκης. Μετά τις δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη η οποία παρομοίασε την χθεσινή νύχτα στο νοσοκομείο «Γεννηματά» με αυτή «του Αγίου Βαρθολομαίου», νέες εικόνες από τη χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης με τα ασθενοφόρα να κάνουν ουρές, έρχονται στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το GRTimes στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το πρωί τελείωσε μια ακόμα εφιαλτική εφημερία, όπου τα ασθενοφόρα έκαναν ουρά έξω από τα επείγοντα και οι ασθενείς περίμεναν επί ώρες για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Τζελέπης, σε δηλώσεις του μετά την εφημερία επιβεβαίωσε ότι προσήλθαν πάνω από 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ακόμα 17 ύποπτα.

Σημείωσε πως το Σάββατο άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία – όπως είπε – γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.

Μάλιστα, όπως είπε οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου όχι μόνο είναι ασφυκτικά γεμάτες, αλλά τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός αυτών.

Ο κ. Τζελέπης επεσήμανε πως οι αντοχές του προσωπικού εξαντλούνται, ενώ σε ερώτηση για ενίσχυση του προσωπικού σημείωσε πως κανένας επικουρικός υγειονομικός δεν έχει έρθει στο νοσοκομείο για να βοηθήσει στην κατάσταση. Σημείωσε πως αντίθετα το προσωπικό είναι μειωμένο λόγω των αναστολών εργασίας.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.