Ένα εμβληματικό κατάστημα εστίασης στην Περαία, έπαψε από σήμερα να υπάρχει.
Ο Παλιός Καφενές, που όλοι μας έχουμε γευτεί τις νόστιμες σπεσιαλιτέ του, χαρήκαμε τη σκιά του μπαλκονιού του τις καλοκαιρινές μέρες, διασκεδάσαμε αρκετά βράδια στις όμορφες αίθουσές του πλέον υποχρεώθηκε να κλείσει.
Φορτηγά αυτοκίνητα μετέφεραν τον εξοπλισμό τους, τα τραπεζοκαθίσματα ώστε αύριο (Δευτέρα 22/11/21) να αποδοθεί στον Δήμο Θερμαϊκού που με δικαστική απόφαση (ως ιδιοκτήτης του χώρου) απαίτησε την έξωση των αγαπητών ιδιοκτητων της επιχείρησης.


Μια υγιής και επιτυχημένη επιχείρηση, μετά από δεκάδες χρόνια λειτουργίας αναγκάζεται να βάλει λουκέτο μεταφέροντας τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό της σε αποθήκες αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή σε ανελέητο δικαστικό κυνηγητό από μέρους της διοίκησης του Δήμου.
Σύμφωνα με διαρρέουσες πληροφορίες λόγος που επικαλέστηκαν παράγοντες του δήμου Θερμαϊκού είναι η πρόθεση να δημιουργηθεί στον χώρο κέντρο ιστορικής κληρονομιάς της Περαίας. 
Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να αναρωτηθούμε ποιό είναι αυτό το τεράστιο ιστορικό υλικό που ψάχνει απεγνωσμένα κεντρικό χώρο για να αναδειχθεί, ούτε θα απευθύνουμε το προβοκατόρικο ερώτημα γιατί με την ίδια ή τουλάχιστον ανάλογη ζέση δεν φροντίζουν οι δημοτικοί άρχοντες να ολοκληρωθεί το πλησίον Πολιτιστικό Κέντρο που επί δεκαετίες βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση.
Εκείνο όμως που θα ρωτήσουμε είναι αν έχουν αναλογιστεί οι αυτοδιοικητικοί ιδιοκτήτες την ανεργία στην οποία στέλνουν 8 εργαζόμενους που δούλευαν στην επιχείρηση και την απόγνωση στην οποία οδηγούν δύο συνεπείς και δημιουργικούς εργοδότες.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.