Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης προς τα κανάλια και τα ΜΜΕ σχετικά με την κάλυψη, εδώ και ένα μήνα, της πανδημίας στην πόλη και των κινδύνων από επισκέπτες μέσω των βόρειων πυλών εισόδου στη χώρα.
Αυτή η αρνητική προβολή της πόλης είχε σαν αποτέλεσμα την δραματική πτώση των κρατήσεων με άμεση συνέπεια την ανεργία και την μείωση του τουριστικού ρεύματος.
Μάλιστα στην ανακοίνωση εμπεριέχεται η ανάδειξη σκοπιμότητας για στροφή του τουριστικού ενδιαφέροντος των επισκεπτών προς την νότια Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η ανακοίνωση της ΕΞΘ:

Με την ιδιαίτερη προβολή που παρέχουν στη Θεσσαλονίκη τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ εδώ και ένα μήνα μέσα από τα δελτία τους για τον κορονοϊό, έχουν καταφέρει η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης μας να καταβαραθρωθεί από το 60% στο 15%, με τάση για ακόμα πιο χαμηλά.

Επειδή όμως τα άψυχα νούμερα συνοδεύονται από τις οικογένειες εργαζομένων που έχουν να ταΐσουν στόματα, τους παρακαλούμε να σταματήσουν να πουλάνε από εδώ τον ανθρώπινο πόνο και να ασχοληθούν ξανά μαζί μας τον επόμενο Απρίλιο με το «πρόβλημα» των ξένων επισκεπτών που θα γεμίσουν με κορονοϊό τη χώρα από τις βόρειες πύλες εισόδου της, γιατί - όπως είναι γνωστό - αν οι ίδιοι επισκέπτες πετάξουν με τα αεροπλάνα για το νότο, αποκτούν ανοσία στον αέρα…

Και μία τελευταία επισήμανση: Τόσες ώρες ρεπορτάζ για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, δε βρέθηκε ΕΝΑΣ να αναζητήσει πόσες είναι οι κλίνες ΜΕΘ στην πόλη μας που υποδέχεται όλα τα σοβαρά κρούσματα της Βόρειας Ελλάδας και εάν η αναλογία κλίνες ανά πληθυσμό είναι η ανάλογη με το λεκανοπέδιο της Αττικής. Μάλλον καίει αυτό το θέμα...





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.