Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Λεύκιππο, θα ήθελαν να σας προσκαλέσουν σε μια σειρά διαδικτυακών, δεδομένων των συνθηκών, διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν το μήνα Δεκέμβριο με σκοπό να εξηγηθούν τα οφέλη του σκακιού στη ζωή μας, να παροτρυνθούν όσοι δεν έχουν ενασχοληθεί ακόμα να το πράξουν , αλλά και να βοηθηθούν όσοι έχουν ήδη εμπειρία να εξελιχθούν. Η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν και μπορούν να τις παρακολουθήσουν σκακιστές και μη, καθώς θα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας.

Η είσοδος στις διαλέξεις γίνεται μέσω του συνδέσμου https://www.gotomeet.me/lefkippos

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ώρα 18.00: Διάλεξη του FIDE μετρ κ. Μιχαηλίδη Ανέστη με τίτλο << H πρωτοβουλία στο σκάκι>>, όπου ο κ. Μιχαηλίδης θα εξηγήσει τους λόγους που το σκάκι βοηθάει στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών, μέσα από σκακιστικά προβλήματα.


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου ώρα 18.00: Διάλεξη του διεθνούς μετρ κ. Κουρκουνάκη Ηλία με τίτλο: <<Η χρησιμότητα της ενασχόλησης με το σκάκι στην λογική και ψυχολογική ωρίμανση των παιδιών >>, όπου ο κ. Κουρκουνάκης με την πολύχρονη εμπειρία του στις προπονήσεις σχολείων, θα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους το σκάκι θα πρέπει να ενταχθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τη διάλεξη μπορεί να την παρακολουθήσουν όλοι, γονείς και μαθητές.


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ώρα 18.00: Διάλεξη του εθνικού και FIDE μετρ και πρωταθλητή Ελλάδος στο καλλιτεχνικό σκάκι κ. Μενδρινού Νίκου με τίτλο: <<Γνωριμία με το καλλιτεχνικό σκάκι >> όπου ο κ. Μενδρινός θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του καλλιτεχνικού σκακιού, ώστε να γνωρίσει κανείς τον ιδιαίτερο κόσμο των σκακιστικών προβλημάτων. Για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει και να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της διάλεξης θα πρέπει να έχει ενεργή συμμετοχή τους σκακιστικούς αγώνες σε επίπεδο περίπου 1300 έλο και πάνω.


Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Δεκεμβρίου ώρα 18.00: Διήμερη διάλεξη του γκραν μετρ και παίκτη της εθνικής ομάδας κ. Χαλκιά Στέλιου με τίτλο << Μάγκνους Κάρλσεν vs Νέπο: Ο αγώνας για την κορυφή!”, όπου ο κ. Χαλκιάς θα αναλύσει και θα παρουσιάσει στο κοινό τον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς με το μοναδικό του τρόπο, ώστε να μπορέσει κανείς να εισαχθεί στο μαγικό κόσμο του σκακιού.

Θα υπάρχει ενεργός συμμετοχή από το κοινό, ενώ θα υπάρχει χρόνος και για ερωτήσεις.

Η παρουσία όλων σας θα είναι χαρά μας και θα αποτελέσει ευκαιρία για έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους ομιλητές.

H εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους, είτε μέλη του συλλόγου είτε όχι, μέσω του σύνδεσμου https://www.gotomeet.me/lefkippos. ο οποίος θα είναι ενεργός 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα της κάθε διάλεξης.

Θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στη σελίδα μας στο  https://www.facebook.com/lefkipposchess

H παρουσία σας θα είναι πολύ σημαντική για στο να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση με τους ομιλητές.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.