Εν αναμονή της ανακοίνωσης του εφιαλτικού σημερινού αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού, που προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 30.000, όλες οι πληροφορίες, που συλλέγουμε από δηλώσεις επιστημόνων, συγκλίνουν πως θα υπάρξει μια τρομερή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που άφησε προκλητικά απροετοίμαστο η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μια κυβέρνηση που είναι  πλέον κοινό μυστικό πως έχει ήδη προδιαγράψει την διάλυση του ΕΣΥ και έχει σχεδιάσει την κομμάτι - κομμάτι εκποίησή του στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ξεκίνησε βέβαια από χρόνια με την ευγενική σύμπραξη των "αριστερών" της πλάκας και του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛΕΛΙΑ που φρόντισαν να παραδώσουν αρχικά την ασφάλεια, την καθαριότητα και έπεται συνέχεια με τα εργαστήρια (με την υπολειτουργία τους και την εικόνα διάλυση που παρουσιάζουν).

Κλείνοντας την στενόχωρη αυτή παρένθεση ας δούμε τις δηλώσεις που φέρνουν περισσότερη θλίψη και ανησυχία για το τσουνάμι που είναι προ των πυλών πλέον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον»

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν είναι καθόλου προστατευμένοι από τη νόσηση με μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο είναι αρκετά προστατευμένοι για βαριά νόσηση, αν έχουν κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί στη Νότια Αφρική οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ και η Βρετανία δεν είναι παράδειγμα για την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και η Όμικρον και η Δέλτα -που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα- δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτιμα των επαφών» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «τσουνάμι κρουσμάτων» στη χώρα μας.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών». «Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν «ελεύθερα Χριστούγεννα» και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων» πρόσθεσε.


ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ:«Ο επόμενος ασθενής θα διασωληνωθεί στο πάρκινγκ»

Η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση δεν μας επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
«Ο επόμενος ασθενής που θα έλθει στο ''Παπανικολάου'' θα διασωληνωθεί στον διάδρομο και ο επόμενος θα διασωληνωθεί στο πάρκινγκ του νοσοκομείου» είπε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», κρούοντας «καμπανάκι» για την ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το τσουνάμι της Δέλτα» σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για μεγάλη πίεση σε νοσηρότητα και θνητότητα.
«Το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, η άμυνάς μας απέναντι στη βαριά νόσο είναι ο εμβολιασμός» τόνισε ο κ. Καπραβέλος, προσθέτοντας: «Αυτό που χάνουμε είναι ο χρόνος να αμυνθούμε απέναντι και στην Όμικρον».



Πληροφορίες από εδώ κι εδώ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.