Ένα έργο το οποίο αλλάζει ριζικά την εικόνα της Αγίας Τριάδας, βοηθώντας την περιοχή, τόσο στην καθημερινότητά της, όσο και σε τουριστικό επίπεδο, είναι αυτό της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.

Φαίνεται, πως μετά από αρκετές παλινωδίες και πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση, μπαίνει στις «ράγες» της υλοποίησης, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μια παρέμβαση για την οποία σχεδιάσαμε και δουλέψαμε πάρα πολύ!

Το 2017 ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτής της γενναίας παρέμβασης στην παραλία της Αγίας Τριάδας και στις 17 Μαΐου 2017 καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση 2.416.577,97€. (Δες έγγραφο)

Η εξέλιξη του έργου κόλλησε σε μια πολύ μικρή έκταση ιδιοκτησίας της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου από την συνολική των 850 μέτρων (από το «Άκτιο» έως τα βράχια) η οποία δεν επέτρεπε τις εργασίες σε αυτή την περιοχή.

Μέσω της ΕΤΑΔ ΑΕ βρέθηκε η «χρυσή τομή» και με ένα ετήσιο ενοίκιο της τάξεως των 21.000€ (για 10+5 χρόνια) η έκταση περνά στην δικαιοδοσία του Δήμου Θερμαϊκού ο οποίος μπορεί να ολοκληρώσει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Όμως, γιατί έπρεπε να αργήσει τόσο αυτή η εξέλιξη; Γιατί, εντωμεταξύ, «πάγωσε» εντελώς το έργο και από τις 18/5/2021 αποχώρησε από την περιοχή ο εργολάβος;

Οι ευθύνες, μιας ακόμα επώδυνης καθυστέρησης για τον τόπο μας, ασφαλώς και έχουν ονοματεπώνυμο!

Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποια καινούρια γκάφα της τελευταίας στιγμής, τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους και είμαστε πολύ χαρούμενοι και δικαιωμένοι για όλο αυτό που θα συμβεί στην Αγία Τριάδα.

Το ερώτημα παρά ταύτα παραμένει: Γιατί οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας έπρεπε να περιμένουν τόσο πολύ και να χάσουν τόσο πολύτιμο χρόνο έως ότου συμβούν τα αυτονόητα;
















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.