Ο δήμος Βόλβης μέσω της εφαρμογής dimosvolvis.gr/adoptions δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας αδέσποτου ζώου, συνεχίζοντας το πολύπλευρο έργο του σε αυτόν τον τομέα

«Ανοίξτε την καρδιά σας και αποκτήστε μια μοναδική συντροφιά, σώζοντας μια ζωή».

Με αυτή την προτροπή, η ψηφιακή πλατφόρμα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλβης, προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να εκπληρώσουν τον στόχο της εύρεσης ενός σπιτιού για κάθε αδέσποτο ζώο.

Η λειτουργία του συνδέσμου dimosvolvis.gr/adoptions γίνεται σε πιλοτική μορφή και ήδη έχει βρει ανταπόκριση σε πολλούς φιλόζωους που έχουν προχωρήσει στην υιοθεσία ενός αδέσποτου.

Η ψηφιακή πλατφόρμα που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του δήμου Βόλβης, δίνει σε πρώτη φάση τη δυνατότητα φιλοξενίας του ζώου για δυο εβδομάδες, ώστε να υπάρχει περίοδος προσαρμογής, τόσο για το ίδιο όσο και για τον κηδεμόνα του. Μετά από τη διαδικασία αυτή, αλλά κι έπειτα από τον αναγκαίο έλεγχο, θα ολοκληρώνεται η διαδικασία της υιοθεσίας.

Μέσα στην πλατφόρμα, παρέχονται όλες οι βασικές πληροφορίες μαζί με σχετικές φωτογραφίες για τα προς υιοθεσία αδέσποτα ζώα. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, τόσο για την αρχική φιλοξενία, όσο και για την υιοθεσία.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης (τηλ. 2397330033 – 2397330013, dimosvolvis.perivallon@gmail.com).

Πολυετείς δράσεις για τα αδέσποτα

Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατες δράσεις του δήμου Βόλβης για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, θέμα με το οποίο ασχολείται συστηματικά από τη σύσταση του, μη παραλείποντας να καταγγείλει και δημόσια και στις αρμόδιες αρχές περιστατικά θανάτωσης ζώων με φόλες.
Ενδεικτικά, το 2013 εφαρμόστηκε πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων ζώων με τη συνεργασία του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) και φιλοζωικών σωματείων.
Το 2017 άρχισε η πρωτοποριακή πολυετής συνεργασία του δήμου Βόλβης με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση «Vets in Action», όντας ο πρώτος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης πανευρωπαϊκά με τον οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους οι «Κτηνίατροι σε Δράση».
Μαζί με τη διεθνή οργάνωση, εκπονήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή μαζικό πρόγραμμα περίθαλψης, στειρώσεων και ηλεκτρονικής καταγραφής αδέσποτων, στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, που δημιουργήθηκε σε κατάλληλα εξοπλισμένο δημοτικό κτίριο στην Κοκκαλού.
Δημοτικές υπηρεσίες, κτηνίατροι Έλληνες και ξένοι, μαζί με εθελοντές, σε διάστημα 4 ετών, έως το 2021, πέτυχαν να προχωρήσουν στην περισυλλογή, στείρωση, αντιλυσσικό εμβολιασμό, αποπαρασίτωση και ηλεκτρονική καταγραφή ακόμα και με τοποθέτηση «τσιπ» σε περισσότερα από 1.600 αδέσποτα σκυλιά και γάτες.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη διεθνή οργάνωση «Κτηνίατροι σε Δράση», πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε δημοτικά σχολεία του δήμου Βόλβης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.