Χωρίς καμία ενημέρωση, από το πουθενά, γίνονται σεισμικές έρευνες για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων πίσω από την πλάτη μας!


Μάθαμε πρόσφατα ότι το ερευνητικό σκάφος “SW Cook” βρίσκεται στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου και φαίνεται να διενεργεί σεισμική έρευνα σε σημεία εντός της περιοχής “οικόπεδο 10”, που έχει παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ για εξόρυξη πετρελαίου και αερίου.

Είναι αδιανόητο τα ΕΛΠΕ, οι εταιρείες και η Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων να “παίζουν κρυφτούλι” και να μην έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς τις κοινότητες της περιοχής και τους πολίτες γενικότερα για τη δραστηριότητά τους. Είναι αδιανόητο σε αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα, που προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα από το 2018 και είναι σε μικρή απόσταση από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, να έχουν προχωρήσει σεισμικές έρευνες χωρίς να το ξέρει κανείς!



Οι εταιρείες πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας στη χώρα και να δρουν με διαφάνεια: να παρέχουν όλες τις πληροφορίες για την εξέλιξη των σχεδίων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα. Επειδή όμως κάνουν το αντίθετο, αναλάβαμε δράση και στείλαμε αιτήματα πληροφοριών σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Πρώτα στην ΕΔΕΥ, ρωτώντας τη τι συμβαίνει στον Κυπαρισσιακό και ποιο είναι το σχέδιο δράσης, αλλά και στα ΕΛΠΕ, για να μας πουν αν έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές για τις έρευνες και αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για την περιοχή και τα σημαντικά θαλάσσια είδη που ζουν εκεί.

Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν μας απαντούν; Γιατί αποσιωπείται μία τόσο σημαντική εξέλιξη; Επειδή όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, βοήθησέ μας! Μοιράσου την είδηση, κάντη να ταξιδέψει, ώστε να αναγκάσουμε τους ιθύνοντες να λογοδοτήσουν!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.