Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, η Πρωτοβουλία Πολιτών Stop Finning EU, για την απαγόρευση της εμπορίας πτερυγίων καρχαριών στην Ευρώπη, κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές. Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες, η Ευρώπη είναι πλέον αναγκασμένη να συζητήσει αυτό το θέμα στα θεσμικά της όργανα.

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα,υποστήριξε την καμπάνια Stop Finning EU και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του πως αυτή είναι η πρώτη φορά που μια φιλοζωική Πρωτοβουλία Πολιτών πέτυχε να ξεπεράσει στην Ελλάδα το «πλάνο» που αντιστοιχεί στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, την καμπάνια υπερψήφισαν πάνω από 17 χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Το ελληνικό κόμμα της Πολιτικής Φιλοζωίας χαρακτηρίζει «ιστορική νίκη» αυτή την επιτυχία. Καλεί το φιλοζωικό κίνημα να συνεχίσει τον αγώνα του, ώστε η Κομισιόν, η Ευρωβουλή και τέλος η ελληνική κυβέρνηση στο Συμβούλιο να υποστηρίξουν την απαγόρευση του βάναυσου ακρωτηριασμού των πτερυγίων των καρχαριών, που κοστίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια από τα θαυμαστά αυτά πλάσματα!

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα:

«Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών   Stop Finning(#Stop-FinningEU) για την απαγόρευση του εμπορίου πτερυγίων καρχαριών στην Ευρώπη ξεπέρασε τις απαιτούμενες ένα εκατομμύριο ψήφους.Πλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υποχρεωμένα να συζητήσουν το αίτημα της κοινωνίας των πολιτών!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια που μια φιλοζωική Πρωτοβουλία Πολιτών πετυχαίνει τον στόχο της. Με την προηγούμενη, το EndTheCageAge, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τη σταδιακή απαγόρευση της εκτροφής των ζώων σε κλουβιά στην Ευρώπη!

Είναι όμως η πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες δείξαμε τη δύναμή μας!Ψηφίσαμε κατά της εμπορίας πτερυγίων καχαριών 17,760 πολίτες από την Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά 113% το εθνικό μας πλάνο!

Toελληνικό Κόμμα για τα Ζώα συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία Stop-FinningEU.Eκφράζουμε τον ενθουσιασμό μας για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Συγχαίρουμε όλους τους πολίτες από την Ευρώπη και την Ελλάδα που την υποστήριξαν και τον εθνικό συντονιστή μας, τη Sea Shepherd Greece που καθοδήγησε πετυχημένα την ιστορική επιτυχία της στην Ελλάδα!

Ο αγώνας για την απαγόρευση της εμπορίας των πτερυγίων καρχαριοειδών συνεχίζεται. Είναι η ώρα των παρεμβάσεων σε αυτούς που θα πάρουν τις αποφάσεις:στην ελληνική αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους εκπροσώπους μαςστο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα σώσουμε τη ζωή πολλών δεκάδων εκατομμυρίων καρχαριών και θα κρατήσουμε υγιή τη θάλασσα και τη φύση!

Είναι στιγμή η Ευρώπη να αναλάβει δράση!»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.