Πριν αναφερθούμε στην έντονη κριτική που ασκήθηκε στην διοίκηση Τσαμασλή για τον Απολογισμό Πεπραγμένων του Δήμου θα θέλαμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις που σχετίζονται με την επικοινωνία και την διαφάνεια των λειτουργιών του Δήμου.

Παρ' ότι γνωρίζουμε πως ο Δήμαρχος δεν στερείται του χαρίσματος της επικοινωνίας και νομίζουμε ότι δεν θα είχε να χάσει η διοίκησή του από μια ανοιχτή στον πολίτη λειτουργία, διαπιστώνουμε πως επί 2,5 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου, πεισματικά και αδικαιολόγητα δεν έχει ανοιχτές στους δημότες τις συνεδριάσεις του δήμου μέσω της ιντερνετικής μετάδοσής τους. Μια πρακτική που εφαρμόζεται από της ανάληψης καθηκόντων της διοίκησης Τσαμασλή.

Και φυσικά το ίδιο στο πολλαπλάσιο ισχύει για την ετήσια ειδική συνεδρίαση του Απολογισμού Πεπραγμένων που έγινε και γι' αυτό το λόγο αρκούμαστε να αναδημοσιεύσουμε την απόψεις των συμμετεχόντων σ' αυτήν επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.


Γ. Μαυρομάτης: Απολογισμός άνευ ουσίας και δίχως απολογία για την πλήρη αποτυχία της διοίκησης Τσαμασλή

«Απολογισμός άνευ ουσίας και δίχως καμία απολογία για την πλήρη αποτυχία από τη διοίκηση Τσαμασλή», δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Θερμαϊκού και επικεφαλής της παράταξης «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» Γιάννης Μαυρομάτης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του δήμου.

Όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, «μόνο ως αστειότητα μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ο περσινός προϋπολογισμός, υλοποιήθηκε μόλις κατά 28%, ενώ σε ότι αφορά την υλοποίηση των έργων, η τωρινή διοίκηση, έσπασε όλα τα κοντέρ αρνητικής απορροφητικότητας κονδυλίων με το εξωφρενικό μονοψήφιο 5%».

Ο Γιάννης Μαυρομάτης, στηλιτεύοντας τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η σημερινή διοίκηση, εξανεμίζει τα αποθεματικά του δήμου Θερμαϊκού, με ντροπιαστικούς διαγωνισμούς για υπηρεσίες αποκομιδής σε ιδιώτες που η συνολική τους αξία μετά βίας φτάνει τα 10 εκατομμύρια και σαν να μην έφτανε αυτό, με μόλις έναν διαγωνιζόμενο και με έκπτωση 1%».

Μάλιστα ο κ. Μαυρομάτης, υπενθύμισε ότι: «Η δημοτική αρχή παρέλαβε από εμάς, έναν νοικοκυρεμένο δήμο με αποθεματικό που ξεπερνούσε τα 17 εκατομμύρια και ενταγμένα έργα άνω των 50 εκατομμυρίων».

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μαυρομάτης, αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις της τωρινής διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι: «Ποτέ δεν είδαμε τη μείωση κατά 24% στα δημοτικά τέλη. Ποτέ δεν είδαμε την άμεση σύνδεση με την ΕΥΑΘ που μας υποσχέθηκαν. Ποτέ δεν είδαμε την αποχώρηση από το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. και τη δημιουργία του περιβόητου κυνοκομείου για τα αδέσποτα. Βλέπουμε όμως τους ΡΟΜΑ ΝΑ παραμένουν στα Τσαϊρια. Βλέπουμε την εκκωφαντική ανακολουθία λόγων και έργων».

Καταλήγοντας ο Γιάννης Μαυρομάτης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κοινωνική πολιτική, για την οποία κατέστησε σαφές, ότι: «Εξαντλείται στο ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ για τις ευπαθείς ομάδες και τους αδύναμους συμπολίτες μας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες από ποτέ».


Γ. Χατζηβαλάσης: Στείρα, κουραστική επανάληψη του περσινού απολογισμού του δήμου Θερμαϊκού

Έντονη κριτική, στο απολογισμό του δημάρχου Θερμαϊκού, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» Γιώργος Χατζηβαλάσης, μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξής του.


Ξεκινώντας από τον τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας, ο κ Χατζηβαλάσης, είπε μεταξύ άλλων, ότι. «Η συνεδρίαση αυτή συνηθίζεται να πραγματοποιειται σε μεγάλο χώρο, παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών και τον πρώτο λόγο έχουν οι δημότες. Αντ’ αυτού ο δήμαρχος, κρυμμένος πίσω από τα μέτρα της πανδημίας, την πραγματοποίησε σε «στενό οικογενειακό κύκλο», δηλαδή… μεταξύ μας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβαλάσης, η δημοτική αρχή στέρησε από τους δημότες, ακόμη και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική συνεδρίαση διαδικτυακά, καθώς «Ούτε το link για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της συνεδρίασης δεν κοινοποίησε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζηβαλάσης, είπε με νόημα ότι «Ασφαλώς δεν έχασαν κάτι οι δημότες, αφού ο δήμαρχος μπέρδεψε τις ημερομηνίες και νομίζοντας ότι είναι παραμονή πρωτοχρονιάς- εμφανίστηκε σαν Αϊ Βασίλης για να μας πει τι ΘΑ κάνει και όχι τι έκανε! Το χειρότερο ακόμη είναι ότι η ο απολογισμός που παρουσιάστηκε, ήταν μια στείρα κουραστική επανάληψη του ίδιου απολογισμού που έκανε και πέρσι. Οι ίδιες μελέτες, τα ίδια έργα, οι ίδιες εντάξεις. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κι όμως! Έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να κάνουμε βήμα μπροστά».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», υπογράμμισε ότι «Στο δήμο Θερμαϊκού, κάνουμε βήματα πίσω, χάνοντας έργα από τα προγράμματα χρηματοδότησης που είχαν ενταχθεί».

Μάλιστα, κατέστησε σαφές, ότι «Η αδυναμία πραγματοποίησης ακόμη και των ώριμων έργων αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2021, από τον οποίο απορροφήθηκε μόλις το 5% των προβλεφθέντων κονδυλίων ενώ το 95% μεταφέρονται στον Προϋπολογισμό του 2022»

«Πλήρης απογοήτευση και σκεπτικισμός για τον απολογισμό του δημάρχου», κατέληξε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης.


Ν. Παράσχου: Ο κορονοϊός μόνιμη δικαιολογία της ανυπαρξίας Τσαμασλή

Ως μόνιμη δικαιολογία για την ανυπαρξία της διοίκησης Τσαμασλή, χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοϊού, ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ» Νίκος Παράσχου, μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής.



Όπως δήλωσε ο κ. Παράσχου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, «Τα κοιμητήρια του Δήμου είναι σε άθλια κατάσταση. Ενώ υπάρχει έτοιμη μελέτη από τη Διοίκηση Αλεξανδρή για τη χωροθέτηση νέων κοιμητηρίων η σημερινή διοίκηση αδιαφορεί και οι συγγενείς των θανούντων, κυρίως νεαρών, που επιθυμούν να αγοράσουν οικογενειακούς τάφους τελούν σε ομηρία της διοίκησης η οποία δεν δείχνει κανένα σεβασμό στη μνήμη των νεκρών. Παρά το γεγονός ότι η παράταξη μας για το θέμα αυτό έκανε πολλές ερωτήσεις και προτάσεις».

Επιπλέον, ο Νίκος Παράσχου, κατέδειξε ως σοβαρό θέμα που χρήζει άμεσης προτεραιότητας, για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής με την αλλαγή των σωλήνων αμιάντου.

Μάλιστα ο κ. Παράσχου, έκανε λόγο για καθυστέρηση δυόμιση ετών στο εγκεκριμένο έργο αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας, για το οποίο πρόσθεσε πως χρειάζεται μόνο δημοπράτηση, καθώς οι μελέτες ήταν έτοιμες από την προηγούμενη διοίκηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ», δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εξωραϊσμό της σκάλας της Περαίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Παραμένει στις υποσχέσεις, ενώ σαν δικαιολογία προβάλουν συνεχώς το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας δεν συνεργάζονται. Τότε για πιο λόγο κύριε Τσαμασλή κλείσατε την ανώνυμη Τουριστική εταιρεία; Για ποιο λόγο δεν εκμεταλλευθήκατε το οπλοστάσιο του Νόμου 4674/20 (Αναπτυξιακός οργανισμός Ο.Τ.Α. Α.Ε) για να υπέρ πηδήσετε το εμπόδιο αυτό;»


πηγή: makthes.gr 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.