Βασικός στόχος είναι η αποκατάσταση και επαναλειτουργία των ιαματικών Λουτρών Θέρμης καθώς και η συνολική αναβάθμιση του ακινήτου.

Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης για την αξιοποίηση των Λουτρών Θέρμης. Βασικός στόχος, όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο είναι «η αποκατάσταση και επαναλειτουργία των ιαματικών Λουτρών Θέρμης, καθώς και η συνολική αναβάθμιση του ακινήτου στο οποίο βρίσκονται τα λουτρά», ενώ «αν είναι ανάγκη θα αξιοποιηθούν και όμορα ακίνητα κυριότητας του δήμου Θέρμης».

Στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα η συνεργασία να αφορά και άλλα ακίνητα «όπως το ακίνητο κυριότητας του δήμου Θέρμης που βρίσκεται στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης (στην οδό Φιλίππου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) καθώς και κάθε άλλη περιοχή, η αξιοποίηση της οποίας συμβάλλει στην από κοινού βιώσιμη ανάπτυξη και τουριστική αναβάθμιση των συμβαλλόμενων δήμων».

Όπως είχε δηλώσει προ ημερών στη Voria.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η πρώτη κίνηση, μετά την υπογραφή του Μνημονίου θα είναι να ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία να εκπονήσει μία μελέτη βιωσιμότητας η οποία θα δείξει το τι πρέπει να γίνει για την αξιοποίηση των λουτρών. Η μελέτη θα πρέπει, μάλιστα, να είναι έτοιμη το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να μην περιέλθουν τα Λουτρά στη διαχείριση της εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας», όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος για τις ιαματικές πηγές οι οποίες παραμένουν αν«οι δύο δήμοι δεν πρόκειται ασφαλώς να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία των λουτρών. Προφανώς θα πάμε σε μία σύμβαση παραχώρησης σε έναν επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει όλο το κόστος ανακατασκευής των εγκαταστάσεων και τη λειτουργία των λουτρών για κάποιες δεκαετίες». Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Ζέρβας είχε υπόψη του πως υπήρχε ήδη ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επιχειρηματία για την αξιοποίηση των Λουτρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης των Λουτρών. Η πρόταση περιλαμβάνει:

1. Την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 50 δωματίων και 100 κλινών. Θα διαθέτει επίσης χώρους εστίασης, αίθουσα εκδηλώσεων, χώρο εκθέσεων, γυμναστήριο και εμπορικά καταστήματα.

2. Κάτω από την ξενοδοχειακή μονάδα θα υπάρχει Κέντρο Ιαματικής Θεραπείας και Ευεξίας με κολυμβητικές δεξαμενές, ατομικούς λουτήρες, χώρους μασάζ, περιποίησης και φυσιοθεραπείας, γυμναστήριο και σάουνα, αλλά και χώρους ειδικά διαμορφωμένους για παιδιά.

3. Στο νότιο τμήμα του οικοπέδου χωροθετείται η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης, με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, εξεταστήρια, γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια και υδρομασάζ.

Το ύψος επένδυσης ανέρχεται περίπου στα 13 εκατ. ευρώ.

Αυτή δεν είναι βεβαίως η πρώτη επιχειρηματική πρόταση για την αξιοποίηση των Λουτρών Θέρμης. Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά τελικά καμία από τις προτάσεις δεν προχώρησε. Αυτή τη φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται πως έχει πάρει ζεστά την υπόθεση και σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης φιλοδοξούν να επαναφέρουν την παλιά αίγλη στα περίφημα Λουτρά.


πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.