Βρετανική φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων που μετέφερε μηχανήματα διέσχισε τα ξημερώματα της Πέμπτης την Ελλάδα. Το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων με βρετανικά διακριτικά κινήθηκε συνοδευόμενο από την αστυνομία στη Δυτική Μακεδονία, μέσω της Εγνατίας Οδού, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι κινούνταν βόρεια, ενώ σταματούσε σε σχεδόν κάθε σταθμό διοδίων για ανασυγκρότηση.

Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου έχουν καταγράψει και άλλα αντίστοιχα κομβόι ΝΑΤΟικών δυνάμεων, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία μέσω Ευζώνων, όπου διεξάγεται μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης, ο βρετανικός στρατός έχει ξεκινήσει από τον Απρίλη μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη που θα διαρκέσει έως τον Ιούνη, αναπτύσσοντας περίπου 8.000 στρατιώτες από τη Φινλανδία έως και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την προηγούμενη βδομάδα η άσκηση «Swift Response», στην οποία συμμετέχουν στοιχεία της Ομάδας Μάχης της 16ης Ταξιαρχίας Αεροπορικών Επιθέσεων και της 1ης Ομάδας Μάχης της Ταξιαρχίας Αεροπορίας του βρετανικού στρατού, μαζί με Γάλλους, Αμερικανούς, Ιταλούς και Αλβανούς στρατιώτες, στη Βόρεια Μακεδονία. Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν συνολικά 4.500 στρατιωτικοί.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.