Μόνο
το 27% των Ελλήνων εμπιστεύεται τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας του Reuters. Η έρευνα διεξήχθη σε 46 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Η Σλοβακία μοιράζεται την τελευταία θέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες με μόλις 26%.

Η χώρα με την υψηλότερη εμπιστοσύνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι εδώ και καιρό η Φινλανδία με το 69% του πληθυσμού να εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους. Άλλες σκανδιναβικές χώρες, καθώς και η Πορτογαλία και η Ολλανδία, κατέλαβαν επίσης καλές θέσεις.

Η Νότια Αφρική, η Νιγηρία και η Κένυα τα πήγαν επίσης πολύ καλά. Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι σε αυτές τις χώρες, η έρευνα διεξήχθη κυρίως σε νεότερους και αγγλόφωνους ερωτηθέντες, οπότε τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού στο σύνολό του.

Ουραγοί στη λίστα εκτός  από την Ελλάδα, Σλοβακία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με  χαμηλή εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης καταγράφηκε επίσης στην Ουγγαρία  και την Ταϊβάν, όπου μόνο το 27% του πληθυσμού εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους.

Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης στα τελικά συμπεράσματα, ότι σε πολλές χώρες παρατήρησαν ένα αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων, οι οποίοι αποφεύγουν τις ειδήσεις λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στον ψυχισμό τους. Οι άνθρωποι παραπονιούνται επίσης ότι υπάρχουν πολλές ειδήσεις για πανδημίες και πολιτική. Πολλοί παραπονέθηκαν ότι οι ειδήσεις οδηγούν σε διαμάχες με την οικογένεια ή τους φίλους τους, τις οποίες προτιμούν να αποφεύγουν.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται επίσης οι νεότεροι και οι λιγότερο μορφωμένοι άνθρωποι.

με πληροφορίες από  https://www.euractiv.gr/


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.