Θεσμική εκτροπή καταλογίζουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, για την ακύρωση απόφαση του ΣτΕ, που διατάσσει την έξοδο της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο.
Κι αυτό γιατί με την ενέργειά της αυτή στην πράξη ακυρώνει τον θεσμό της Δικαιοσύνης.
Καλεί δε σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση  του ΣΕΕΥΑΘ:

Το Σωματείο μας κήρυξε στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ, στις 12:00 στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, αντιδρούμε στην θεσμική έκτροπή της κατάργησης της Δικαστικής Εξουσίας από την Κυβέρνηση.

Με μια απλή τροπολογία, η Κυβέρνηση ακύρωσε όχι απλά την απόφαση 191/2022 του ΣτΕ - που διατάσσει την έξοδο της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο - αλλά ακύρωσε και τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η Δημοκρατία, έγραψε ο Αριστοτέλης, λειτουργεί σωστά όταν λειτουργεί σωστά η Διάκριση των Εξουσιών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ένα άρθρο σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, ακυρώνει την ίδια την Δικαιοσύνη πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου!

Τόσα χρόνια στους αγώνες μας μιλούσαμε για Δημοκρατία στο Νερό , με την θεσμική εκτροπή της Κυβέρνησης πλέον μιλάμε για κίνδυνο για την ίδια την Δημοκρατία!

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, καλούμε τους Δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης, να πούνε ΟΧΙ στην Θεσμική Εκτροπή!



Θα μας βρούνε απέναντι τους!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.