ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 6μμ ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ

Με πάνω από 50 νεκρούς συνάδελφους και εκατοντάδες σακατεμένους από εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες ήρθε η ώρα με τους αγώνες μας να τους δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έρχεται για άλλη μια φορά στην ΔΕΘ, να μας παρουσιάσουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα κακόγουστο. Θα μας ανακοινώσουν για άλλη μια φορά την «επιδοματική και κοινωνική» πολιτική τους για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Μια πολιτική ακραίας φτωχοποίησης, καταστολής και καθημερινής ανασφάλειας για το πώς θα βγει η μέρα. Η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη, ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη.

Κι ενώ πριν λίγες μέρες, επαναλήφθηκαν για πολλοστή φορά, όσα εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε:

Το περασμένο Σαββάτο, ο 17χρονος διανομέας Β.Μ. σκοτώθηκε-δολοφονήθηκε εν ώρα εργασίας, δουλεύοντας με καθεστώς ανασφάλιστης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας σε κατάστημα εστίασης στον Ωρωπό. Στη Θεσσαλονίκη, διανομέας παρασύρθηκε από ορμητικά νερά και γλύτωσε από τύχη τα χειρότερα.

Ένα χιλιοπαιγμένο έργο-θρίλερ που ζούμε όλοι οι διανομείς, που με την απειλή της απόλυσης αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, καταιγίδες, χιονιά, καύσωνας και εννοείτε με υποασφαλισμένη εργασία, κλοπή δώρων, αργιών, νυχτερινών, μη παροχή ΜΑΠ, μη καταβολή ηλεκτρονικών tips κτλ.

Και φυσικά παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες κτλ). Αντίθετα η κυβέρνηση με τον αντεργατικό ν. Χατζηδάκη νομιμοποίησε το freelancing στις πλατφόρμες, με τελικό σκοπό να επεκταθεί σε όλο τον κλάδο, μετατρέποντας όλους τους διανομείς κυριολεκτικά σε ελεύθερους σκλάβους!

Απαιτούμε

-Άμεση κατάργηση του απάνθρωπου «εργασιακού μοντέλου» του freelancer και του ν. Χατζηδάκη! -Να υποχρεωθούν οι εταιρίες να προσλάβουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας όλους τους freelancer διανομείς.

-Εφαρμογή από τις πλατφόρμες διανομής της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. στην εστίαση που κηρύχθηκε υποχρεωτική!

-Νομοθέτηση για Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιόνια, παγετοί, καύσωνες κτλ).

-Θεσμοθέτηση Αποζημίωσης Καυσίμων με τουλάχιστον 0,03 λίτρα/χιλιόμετρο χ την Μέση Τιμή βενζίνης ανά περιοχή και με πραγματική χιλιομέτρηση η οποία να είναι μηνιαία, αφορολόγητη, ακατάσχετη, να αναγράφεται στην μισθοδοτική κατάσταση και διεκδικήσιμη μέσω ΣΕΠΕ.

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , 
Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.