Μετά από αίτημα που καταθέσαμε γραπτώς για να ενημερωθούμε για το θέμα, ο Δήμαρχος στη χθεσινή (5/10/22) συνεδρίαση ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την πορεία του έργου. Ουσιαστικά μας ανακοίνωσε επίσημα πως το ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε τον έκτακτο και κατ επείγον χαρακτήρα του έργου, απέρριψε την διαδικασία της ανάθεσης με διαπραγμάτευση και ζήτησε την διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού. Επίσης μας ανακοίνωσε πως η διοίκηση δεν θα προβεί σε ένσταση και ότι προχωρά ήδη σε προκήρυξη για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Παρά την «κοκορομαχία ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και την «Παρέμβαση Πολιτών» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), για τα δευτερέυοντα η ουσία παραμένει η ίδια: ότι το κράτος και η πολιτική που υπηρετούν και οι δύο οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα. Ότι το αστικό κράτος (με όλες τις κυβερνήσεις) όταν θέλει να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα είναι και γρήγορο και αποτελεσματικό. Όταν όμως πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες υπάρει τεράστια καθυστέρηση. Εξάλλου από κοινού ψήφισαν και την προγραμματική σύμβαση για να πάρει ο δήμος το έργο από την περιφέρεια και την απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση και τώρα την εκ νέου διενέργεια διαγωνισμού!!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν ακριβώς αυτές τις ευθύνες τόσο τις πολιτείας, όσο και της περιφέρειας και του Δήμου. Τόνισαν πως είναι απαράδεκτο το 2022, που υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις και οι πόροι, να χρειάζονται πάνω από 3 χρόνια για να φτιαχτεί μια τόσο αναγκαία υποδομή, που εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους. Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των 2 χωριών είναι μεγάλη και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής, τους τοπικούς φορείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανωθούν και να απαιτήσουν με όλους τους τρόπους την άμεση ανέγερση της γέφυρας με κρατική χρηματοδότηση. Να ζητήσουν τις ευθύνες από όλους τους υπευθύνους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για όλη αυτή την κοροϊδία, γυρνώντας την πλάτη σε παλιούς και επίδοξους σωτήρες.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Φάνης Καρκατζούνης
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.