Οι ανερμάτιστοι φασουλήδες που κρατούν το τιμόνι της "συλλογικής" Δύσης πιθανότατα δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.
Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία, γιατί περιτριγυρίζονται από συμβουλάτορες και παρασυμβουλάτορες που αποκλείεται να μην καταλαβαίνουν το προφανές: στριμώχνοντας όλο και περισσότερο το Ρώσο, αν αυτός μείνει χωρίς άλλες επιλογές, θα υποχρεωθεί να κάνει χρήση πυρηνικών. Το μπορεί, το έχει διακηρύξει και το εννοεί, γιατί η κατάσταση εξελίσσεται σε ζήτημα υπαρξιακό τόσο για το καθεστώς όσο και για το μέσο Ρώσο πολίτη που ακόμα δεν έχει συνέλθει ούτε έχει ξεχάσει το πλιάτσικο της εφιαλτικής εποχής Γιέλτσιν.

Ό,τι αστειότητες κι αν λένε οι διάφοροι παπαγάλοι από τις τηλεοράσεις μας και τ’ άλλα μέσα μαζικής εξαπάτησης, η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων, που άλλωστε είναι συνηθισμένοι στις κακουχίες, δείχνουν να είναι συντεταγμένοι πίσω από την ηγεσία τους.

Πού στο διάολο το πάνε λοιπόν οι "δικοί" μας, και γιατί οι λαοί μας δεν αντιδρούν σ’ αυτόν τον παραλογισμό; Διαδηλώνουμε για τα δικαιώματα ισχνών μειονοτήτων ή για την προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα -και καλά κάνουμε! Διαδηλώνουν αλλού (για την Ελλάδα που καταθλιμένη και χαπακωμένη κοιμάται μεγάλο ύπνο ούτε συζήτηση) για την ακρίβεια -και κάλλιστα κάνουν! Μόνο για το ξεκλείδωμα της πόρτας του φρενοκομείου που συμβαίνει εδώ και τώρα δεν φαίνεται να ιδρώνει κανενός τ’ αυτί!

Μα είναι θέμα αρχής θα σου πούνε! Ο Ρώσος "δικτάτορας" εισέβαλε σε μια "άμοιρη" χώρα. Ας μην το συζητήσουμε αυτό, ο καθένας μας έχει την άποψή του για το ποιος είναι ο αμυνόμενος και ποιος ο επιτιθέμενος στο ουκρανικό μέτωπο -ούτε να ανατρέξουμε πάλι στον μακρύ κατάλογο των αιματηρών αμερικανικών παρεμβάσεων ανά τον κόσμο, γιατί ζαλίζει -ούτε ν’ αναφερθούμε στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ή στη δημιουργία του προτεκτοράτου του Κοσσυφοπεδίου. Περασμένα, ξεχασμένα, όλα αυτά ας πούμε για την οικονομία της συζήτησης...

Ας μείνουμε στο σήμερα κι ας αναρωτηθούμε: κράτη όπως το Αζερμπαϊτζάν ή η Τουρκία, άσπονδοι "φίλοι" μας, δεν κάνουν αυτήν την ώρα κατακτητικούς πολέμους; Ας ρωτήσουμε τους Αρμένιους να μας πουν!

Είναι, τάχα, φιλελεύθερο το καθεστώς της άλλης "φίλης", της Σαουδικής Αραβίας; Κι όμως το δάχτυλο του Μεγάλου Αδελφού δείχνει προς το Ιράν. Μα, τουλάχιστον, οι μουλάδες του Ιράν δεν καταδικάζουν γειτονικούς του λαούς σε λιμοκτονία. Ας ρωτήσουμε τους Υεμένιους να μας πουν!

Πόση υποκρισία πια από τους άρχοντες και πόση ανοησία από τους αρχόμενους των πλαδαρών κοινωνιών μας;

#Raskolnick 
OKTANA

________
Art, Mauro Biani: Una democrazia matura si riconosce dalla dittatura che esprime (Mια ώριμη δημοκρατία αναγνωρίζεται απ' τη δικτατορία που εκφράζει)



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.