Πλέον το μείζον πρόβλημα της άμεσης οδικής επικοινωνίας του Πλαγιαρίου με τον Τρίλοφο, που λιμνάζει χωρίς να φαίνεται καμιά ελπίδα αποκατάστασής του, τα δυόμιση χρόνια από την καταστροφή της γέφυρας που συνέδεε τα δύο χωριά, οδηγεί σε κινητοποιήσεις τους κατοίκους, τους συλλόγους της περιοχής αλλά και δημοτικές παρατάξεις.

Έτσι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δράσεις για τις αμέσως προσεχείς ημέρες:

  • Αύριο Κυριακή 9/10, κάτοικοι της περιοχής με πρωτοβουλία και συμμετοχή της παράταξης Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στη κατεστραμένη γέφυρα που πλέον ονομάζεται το "γεφύρι της Άρτας", και
  • την Κυριακή 16/10 στις 18:30 οι κάτοικοι καλούνται στο Δημαρχείο του Τριλόφου, από Συλλόγους και Σωματεία για να συζητήσουν αιτήματα και να συντονίσουν τις δράσεις τους ενάντια στην κοροϊδία που παραπέμπει από τον Άννα στον Καΐάφα τις ευθύνες για την μη αποκατάσταση της γέφυρας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους.
Οι ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας:

Η δημοτική μας παράταξη σας καλεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ώρα 11.00, στη γέφυρα της οδού Περικλέους σε μία παράσταση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση του έργου της γέφυρας Τριλόφου - Πλαγιαρίου

Διανύουμε ήδη τον 29 ο μήνα χωρίς τη γέφυρα της οδού Περικλέους που συνδέει τους οικισμούς μας, τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι. Δυο οικισμοί με πάνω από 12.000 κατοίκους, πολύ κοντά ο ένας στον άλλο λόγω γέφυρας, αλλά πολύ μακριά χωρίς αυτή, ταλαιπωρούνται.
Από την 21 η Μαΐου 2020, όταν στο σημείο εξ αιτίας νεροποντής υπήρξε κατολίσθηση, πέρασε διάστημα πολύ μεγάλο για να είμαστε ακόμη στη διαδικασία της προκήρυξης διαγωνισμού για την κατασκευή της γέφυρας, καθώς πρόσφατα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίφθηκε το σχέδιο σύμβασης ανάθεσης του έργου στον προσωρινό ανάδοχο ο οποίος είχε επιλεγεί από το Δήμο Θέρμης μέσα από την κατεπείγουσα διαδικασία της διαπραγμάτευσης και τώρα ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία από την αρχή …

Η δημοτική μας παράταξη Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης καλεί όλους τους δημότες μας την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022, στις 11.00 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα της οδού Περικλέους!

Για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας και να στείλουμε το μήνυμα σε όλους τους ιθύνοντες ότι δεν αντέχουμε άλλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία.
-----------------------------------------------------------

Όλοι κ όλες την Κυριακή 16/10 στις 18:30 στο Δημαρχείο του Τριλοφου για να συζητήσουμε αιτήματα και να συντονίσουμε δράσεις συλλογικά!


            Σε Πλαγιαρι και Τρίλοφο, ζούμε 15.000 κάτοικοι. Είμαστε εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γονείς, που δεν ανεχόμαστε μαζί με τα προβλήματα της ακρίβειας να υποβαθμίζεται και η ποιότητα ζωής μας με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του αναγκαίου έργου της γέφυρας που ενώνει τους 2 οικισμούς.

 

·      ….. Ήταν Μάιος του 2020 όταν ξέσπασε ισχυρή νεροποντή στην περιοχή του δήμου Θέρμης, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην οδό Περικλέους, τον δρόμο ο οποίος συνδέει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι. Προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και υπήρξε αστοχία στο πρανές επιχώματος στο ρέμα μεταξύ των οικισμών Πλαγιαρίου και Τριλόφου, προκαλώντας καθιζήσεις, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το οδόστρωμα.    

·      ….. Ήταν Μάιος του 2021 όταν μας ενημέρωσαν ότι το έργο ανακατασκευής, αργεί λόγω του ότι ανήκουν οι δρόμοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ήταν τότε που έγινε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Θέρμης ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα το έργο... όπως μας είπαν !       

·      ….. Ήταν Μάιος 2022 όταν μας ενημέρωσαν  ότι υπογράφεται σύμβαση με ανάδοχο και γύρω στο τέλος Ιουνίου πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου το οποίο αναμένονταν να ολοκληρωθεί σε περίπου έναν χρόνο!  

·      ….. Και φτάνουμε Οκτώβριο 2022 να μην έχει γίνει τίποτα και να μαθαίνουμε ότι το Ελεγκτικό συνέδριο, ακύρωσε την διαδικασία, λόγω μη θεμελίωσης έκτακτης ανάγκης!!!

 

Φτάνει πια. Οι κάτοικοι Πλαγιαρίου και Τριλοφου δεν τρώμε κουτόχορτο!

Δε δεχόμαστε άλλες δικαιολογίες!

 

Εδώ και τώρα ζητάμε άμεση ανέγερση της γέφυρας και του δρόμου με κρατική χρηματοδότηση χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

 

Οι φορείς που παίρνουμε την πρωτοβουλία, καλούμε όλους τους κατοίκους και άλλους φορείς της περιοχής να κινητοποιηθούμε κ να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ζητούμε άμεση και επίσημη ενημέρωση από όλους τους αρμόδιους φορείς .

 

Όλοι κ όλες την Κυριακή 16/10 στις 18:30 στο Δημαρχείο του Τριλόφου για να συζητήσουμε αιτήματα και να συντονίσουμε δράσεις συλλογικά!

 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων (6987002122)
Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ (6944999617)
Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης (6973748525)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.