Την Κυριακή 16/10 μαζευτήκαμε στον Τρίλοφο εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής και δεκάδες κάτοικοι για να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την διεκδίκηση ανέγερσης της γέφυρας που ενώνει τους οικισμούς Πλαγιαρίου και Τριλόφου. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα εργατικά σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των εργαζόμενων στο Καζίνο, από τον σύλλογο εργαζόμενων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ν. Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου, την Ένωση Επαγγελματιών - Εμπόρων Μίκρας, των συλλόγων Γονέων Δημοτικών του Πλαγιαρίου, την Πρωτοβουλία Πολιτών Μίκρας . Η συνάντηση έγινε μετά από ενημέρωση που είχε πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή μεσοβδόμαδα, όπου ουσιαστικά φάνηκε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο για την γρήγορη και σωστή υλοποίηση του έργου.
Στόχος του συντονισμού μας, να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και να εξασφαλιστεί η πλήρης κρατική χρηματοδότηση του έργου, σε ένα Δήμο που είναι αναποτελεσματικός και αργοκίνητος όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας.
Η συζήτηση ήταν πλούσια, και ακούστηκαν πολλές προτάσεις για δράσεις , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα με ευθύνη και επιτροπής που ανέλαβε τον συντονισμό.

Παρατίθεται παρακάτω το κείμενο – κάλεσμα

…… Σε Πλαγιαρι και Τρίλοφο, ζούμε 15.000 κάτοικοι. Είμαστε εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γονείς, που δεν ανεχόμαστε μαζί με τα καθημερινά προβλήματα στους χώρους δουλειάς μας, την ακρίβεια και πολλά άλλα, την ίδια στιγμή να υποβαθμίζεται και η ποιότητα ζωής μας στο χώρο που κατοικούμε, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του αναγκαίου έργου της γέφυρας που ενώνει τους 2 οικισμούς.

….. Ήταν Μάιος του 2020 όταν ξέσπασε ισχυρή νεροποντή στην περιοχή του δήμου Θέρμης, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην οδό Περικλέους, τον δρόμο ο οποίος συνδέει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι. Προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και υπήρξε αστοχία στο πρανές επιχώματος στο ρέμα μεταξύ των οικισμών Πλαγιαριου και Τριλοφου, προκαλώντας καθιζήσεις, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το οδόστρωμα.

….. Ήταν Μάιος του 2021 όταν μας ενημέρωσαν ότι το έργο ανακατασκευής, αργεί λόγω του ότι ανήκουν οι δρόμοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ήταν τότε που έγινε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Θέρμης ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα το έργο... όπως μας είπαν !

….. Ήταν Μάιος 2022 όταν μας ενημέρωσαν ότι υπογράφεται σύμβαση με ανάδοχο και γύρω στο τέλος Ιουνίου πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου το οποίο αναμένονταν να ολοκληρωθεί σε περίπου έναν χρόνο!

….. Και φτάνουμε Οκτώβριο 2022 να μην έχει γίνει τίποτα και να μαθαίνουμε ότι το Ελεγκτικό συνέδριο, ακύρωσε την διαδικασία, λόγω μη θεμελίωσης έκτακτης ανάγκης!!!


Φτάνει πια. Οι κάτοικοι Πλαγιαρίου και Τριλοφου δεν τρώμε κουτόχορτο!

Δε δεχόμαστε άλλες δικαιολογίες!

Εδώ και τώρα ζητάμε άμεση ανέγερση της γέφυρας και του δρόμου με κρατική χρηματοδότηση χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.