Μια σημαντική συνάντηση φορέων και κατοίκων της περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού πέτυχε να πραγματοποιήσει χθες το απόγευμα η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Κατοίκων "ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ".
Ήταν πράγματι μια μαζική συγκέντρωση (τηρουμένων αναλογιών και συγκυριών που θέλει τους πολίτες γενικά αποστασιοποιημένους από ανάλογες κινητοποιήσεις) που στόχο είχε να δώσει το έναυσμα για έναρξη ενός αγώνα που θα αποβλέπει στην αποτροπή του "περάσματος" του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας στα χέρια μεγαλοεργολάβων ιδιωτών και τσιμεντοποίησή του με την σχεδιαζόμενη κατασκευή ξενοδοχείου και πολυτελών κατοικιών.

Το σχέδιο αυτό που είχε επιχειρηθεί και κατά το παρελθόν να υλοποιηθεί, όχι και στο τόσο μακρινό 2014 (στον καιρό των πρώτων μνημονίων) είχε βρει την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων που με μπροστάρηδες την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού και την Συμπολιτεία Θερμαϊκού όχι απλά επετεύχθη το μπλοκάρισμα της εκποίησης (τότε έναντι πινακίου φακής) αλλά προκάλεσε και την έκδοση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έθετε τέρμα στις επιδιώξεις του ΤΑΙΠΕΔ (ιδιοκτήτη του κάμπινγκ κατόπιν γερμανομνημονιακών ντιρεκτίβων) για ξεπούλημα.


Χθες μετά τις εισηγήσεις στην ημερίδα των κκ Γιώργου Συννεφάκη και Έφης Παπαλεξίου (ο πρώην δήμαρχος κ. Μαντζάρης δεν μπόρεσε για λόγους υγείας να παραστεί, αλλά απέστειλε μήνυμα) αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας που θα φρενάρει τις επιδιώξεις των "ξεπουλητάδων" και θα ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής του χώρου στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του, τον Δήμο Θερμαϊκού. Ο οποίος όμως οφείλει να δείξει και αυξημένη ευαισθησία και μαχητικότητα αλλά και να πάψει να υποβαθμίζει με την αδράνειά του κομμάτια περιουσίας που είτε του ανήκουν είτε είναι εν δυνάμει διεκδικήσιμα.


Σημαντικές και ελπιδοφόρες για την εξέλιξη της διεκδίκησης αποτέλεσαν οι παρουσίες των επικεφαλής ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ του Δήμου Θερμαϊκού που δήλωσαν συμπαραστάτες και υποστηρικτές του αγώνα της Πρωτοβουλίας "ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ". Παρόντες ήταν οι κκ Γιάννης Μαυρομάτης, Θοδωρής Τζέκος, Γιώργος Χατζηβαλάσης, Ντίνα Μώραλη και Δημήτρης Καπλάνης.


Αρνητικά σχολιάστηκε από πολλούς παρισταμένους πολίτες η απουσία του δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή, στον οποίο αποδίδεται, σύμφωνα με δηλώσεις του, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκποίηση και τσιμεντοποίηση του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στις νοτιοανατολικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι του φίλου και συνεργάτη Γιώργου Νικολαΐδη:





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.