Η Δημοτική Διοίκηση Θερμαϊκού κάνει ό, τι μπορεί για να αποδείξει ότι δεν διαθέτει ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας.

Χαρακτηριστική περίπτωση το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου. Μια κοινωνική δομή που "γεννήθηκε" και λειτούργησε επί της δικής μας θητείας στο Δήμο. Ένα πραγματικό δημοτικό δίχτυ προστασίας και στήριξης των συνδημοτών μας που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τρία χρόνια μετά, κι ενώ η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδηγεί όλο και περισσότερους κάτω από τα όρια της φτώχειας, το Κοινωνικό Συσσίτιο, με ευθύνη της σημερινής Διοίκησης, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σίτισης ούτε των απόρων που πληρούν τα τυπικά κριτήρια.

Γιατί; Διότι η Δημοτική Αρχή, δεν εγκρίνει τα απαραίτητα κονδύλια από το Δημοτικό Προϋπολογισμό και αρκείται στις ευγενικές δωρεές μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων.

Σύμφωνα με τα δικά της επίσημα στοιχεία, ένα χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2021 οι άποροι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις σίτισης από το Κοινωνικό Συσσίτιο ήταν 289. Καθημερινό συσσίτιο όμως έπαιρναν μόνο οι 150, δηλαδή σχεδόν οι μισοί. Άλλοι 30 λάμβαναν δύο σακούλες με τρόφιμα το μήνα.

Στο μεταξύ, δίνει «κούφιες» δεσμεύσεις, σε όλες τις ερωτήσεις που έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο από τη δική μας παράταξη, όσο και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ο χρόνος όμως περνάει, οι μήνες περνούν, αλλά τίποτα δεν αλλάζει.

Γιατί δεν εξασφαλίζονται καθημερινές μερίδες για όλους; Τι φταίει;

Δεν έχουν προβλέψει και δεν νοιάζονται, όπως δείχνει η στάση τους, να διαθέσουν τους πόρους για να εξασφαλίσουν την επάρκεια τροφίμων που απαιτείται στο Κοινωνικό Συσσίτιο, για την κάλυψη των αναγκών σε ζεστό καθημερινό φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη.

Δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι η κοινωνική ευαισθησία και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το λόγο ύπαρξης και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.