Παραδέχτηκαν πως υπάρχουν κτιριακά προβλήματα και ταυτόχρονα έλλειμα προσωπικού στο ΑΠΘ, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Νομικής Σχολής και η καθηγήτρια του Ενοχικού Δικαίου, μάθημα στο οποίο συνέβη η πτώση του φοιτητή.

Σοκαρισμένη και η ίδια από το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18/10) στο κτίριο της ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν φοιτητής έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο, είναι και η αναπληρώτρια πρόεδρος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αικατερίνη Φουντεδάκη, η οποία παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σε ό,τι αφορά το κτιριακό της Σχολής, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση στα μαθήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις οι φοιτητές κάθονται και στα περβάζια του παραθύρου. Και σήμερα -απ’ ότι πληροφορήθηκα- η αίθουσα ήταν γεμάτη και το παιδί καθόταν στο περβάζι, αυτό δεν αμφισβητείται. Εξάλλου και εμείς έχουμε κάνει γνωστό και το έλλειμα του προσωπικού που έχουμε, το οποίο σε συνδυασμό με τα κτιριακά προβλήματα τη σύμπτυξη τμημάτων και τη μαζική προσέλευση φοιτητών μετά την πανδημία, έχει εντείνει το πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr η αναπληρώτρια πρόεδρος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αικατερίνη Φουντεδάκη.

Αναφερόμενη στα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή σε όλα τα επίπεδα, η κα. Φουντεδάκη πρόσθεσε πως «την έλλειψη προσωπικού την έχουμε επισημάνει εδώ και δέκα χρόνια. Προσπαθούμε πάρα πολύ να εμπλουτίσουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο απαριθμούσε 110 μέλη και τώρα απαριθμεί 70. Στον δικό μας τομέα είναι μόνον 7 ενώ μέχρι πριν από κάποιο διάστημα ήμασταν 25».

Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και άλλες σχολές

«Το κτιριακό είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα, διότι δεν υπάρχουν αίθουσες. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται επίσης οι Σχολές των Πολιτικών Επιστημών και των Οικονομικών, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίθουσες και αθρόα προσέλευση φοιτητών. Κάνουμε πλέον μάθημα μπροστά σε τριπλάσιο ακροατήριο, γεγονός που και εμείς δεν περιμέναμε. Μας έχει αιφνιδιάσει αυτή η προσέλευση και αυτό το πράγμα που γίνεται δεν το έχω ξαναδεί. Και σκεφτείτε είναι μόλις η δεύτερη εβδομάδα των μαθημάτων. Θέλαμε να δούμε και εμείς πώς θα πάει το πράγμα» πρόσθεσε.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Νομικής Σχολής, τονίζει επίσης ότι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραυματισμένου φοιτητή βρίσκεται τόσο η καθηγήτρια που έκανε μάθημα την ώρα της πτώσης, Δέσποινα Κλαβανίδου, όσο και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου, αλλά και ο Κοσμήτορας της Σχολής Παναγιώτης Γκλαβίνης. «Αμέσως έφτασαν στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του 19χρονου και να του παράσχουν ό,τι χρειαστεί. Ευτυχώς φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά εννοείται ότι το παιδί και οι γονείς του έχουν την πλήρη στήριξη της σχολής, αλλά και τη δική μας σε οτιδήποτε χρειαστούν».

Σοκαρισμένη η καθηγήτρια του 19χρονου φοιτητή

Εμφανώς σοκαρισμένη από το περιστατικό είναι και η καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και αναπληρώτρια Πρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δέσποινα Κλαβανίδου, η οποία διδάσκει το μάθημα Ενοχικό Δίκαιο. Υπενθυμίζεται πως η πτώση του φοιτητή συνέβη λίγο πριν την έναρξη του μαθήματός της, με την ίδια να λέει στο GRTimes.gr:

«Δεν θα ήθελα να πω πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή, γιατί είμαι ακόμα στο νοσοκομείο και εκείνο που προέχει είναι να γίνει καλά το παιδί. Από τις πρώτες ενδείξεις δείχνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς μόλις συνέβη το περιστατικό τρέξαμε κοντά του. Είχε τις αισθήσεις του, μιλούσε και επικοινωνούσε, μου έδωσε και το τηλέφωνό του για να μπορέσω να επικοινωνήσω άμεσα με τους δικούς του».

«Το ίδιο γρήγορα καλέσαμε το ΕΚΑΒ, από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με τον Πρύτανη, μπήκα σε ένα αυτοκίνητο, ακολούθησα το ασθενοφόρο και τώρα είμαστε εδώ μαζί με τον Κοσμήτορα τον κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη, τον Πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου και τους γονείς του παιδιού. Επαναλαμβάνω ότι αυτό που προέχει είναι να βεβαιωθούμε ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη και αν όντως υπήρχε συνωστισμός εντός της αίθουσας του κτιρίου της ΝΟΠΕ κατά το μάθημά της, η καθηγήτρια Ενοχικού Δικαίου υπογράμμισε πως «το μάθημα δεν είχε ξεκινήσει ακόμη, τη στιγμή που έγινε το περιστατικό. Εκείνη την ώρα έμπαινα στην αίθουσα όμως για να είμαι ειλικρινής, τώρα που η πανδημία έχει τελειώσει τα παιδιά δείχνουν έναν ιδιαίτερο ζήλο και καλά κάνουν, προσέρχονται μαζικά στα μαθήματα. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ κόσμο, όμως αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πάντα ήταν κατάμεστες οι αίθουσες διδασκαλίας, ωστόσο το κτιριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι επίσης γνωστό και μεγάλο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.