«Οι εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας εξαιτίας βανδαλισμών και εκτεταμένων ζημιών στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί και όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 αναστέλλονται. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση σχετικά με την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων, μόλις αποκατασταθούν οι ζημιές», μας ενημέρωνε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, στις αρχές Μαϊου.

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν στα μέσα του Οκτωβρίου και είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, όπου φιλοξενήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Γιατί όμως, αφού οι άλλες εγκαταστάσεις λειτουργούν, δεν δόθηκε σε επαναλειτουργία και το Κολυμβητήριο;

Ποιοι είναι οι λόγοι που το κρατούν κλειστό;

Εκατοντάδες οικογένειες ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται με πολύ υψηλό κόστος, αναγκασμένες να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε Κολυμβητήρια εκτός του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι που προπονούνταν εκεί, αναμένουν ακόμη το «μέχρι νεωτέρας» της Δημοτικής Αρχής.

Για πόσο θα αναμένουν; Γιατί έβαλαν «λουκέτο» στο Κολυμβητήριο; Είναι πιθανό να έχει κάποια σχέση η αύξηση στις τιμές της ενέργειας με τις «σφραγισμένες» εγκαταστάσεις του;

Υπάρχουν ωστόσο, σύγχρονες λύσεις για να συνεχίζουν να λειτουργούν και το χειμώνα, περιορίζοντας το κόστος. Όπως η λύση που χρησιμοποιείται σε πολλά κολυμβητήρια- και δημοτικά-, με τις ειδικές κουβέρτες που τοποθετούνται στις πισίνες για να διατηρείται η θερμοκρασία του νερού, σε σταθερά ζεστά επίπεδα.

Αν «τα πολλά έξοδα» είναι η αιτία, θα πρέπει να περιμένουμε να έρθει η Άνοιξη και να «ζεστάνει» ο καιρός για να λειτουργήσει ξανά το Κολυμβητήριο;Οπωσδήποτε αυτή δεν είναι λύση. Και αποτελεί πράξη απίστευτης ασέβειας και ασυνέπειας απέναντι στους πολίτες.

Επειδή όμως, αυτά είναι εικασίες, εμείς ερωτήματα βάζουμε και περιμένουμε τις απαντήσεις των Διοικούντων.

Θα μας δώσουν κάποια επίσημη εξήγηση;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.