Ενώπιον του δημάρχου και παρουσία όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο πρώην δήμαρχος Περαίας Αντώνης Ματζάρης κατέθεσε την διαμαρτυρία του για την "υποβάθμιση της Περαίας".
Παραθέτουμε την ομιλία του στο Golden Star της Περαίας:
Είμαι πολύ συγκινημένος, που από μια συγκυρία βρίσκομαι κοντά σας σήμερα εδώ στο Golden Star το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεται στο οικόπεδο, που βάσει κλήρου είχε δοθεί στον παππού μου Αντώνη Δρίτσα.
Eπειδή έχω εμμονή με την ιστορία της Περαίας θα αρχίσω με ένα περιστατικό που βίωσα μικρός σαυτό το μέρος.
Με το που ερχότανε το καλοκαίρι όλο το χωριό κινιότανε με το ρυθμό της παραθέρισης. Όσοι είχανε μποστανικά, ζαρζαβατικά, σταφύλια, αβγά, βγαίνανε στη γύρα να τα πουλήσουν στους παραθεριστές. Υπήρχαν όμως και μόνιμοι μπαξέδες όπου πηγαίνανε οι παραθεριστές επιτόπου να ψωνίσουν. Σαυτό το αλισβερίσι βάζανε να πάρουμε μέρος και εμάς τα παιδιά για να «μεστώσουμε».
Όταν ο αδελφός μου ήταν δέκα χρονών και εγώ οκτώ με την προτροπή του πατέρα μας αναπτύξαμε τέτοιες δραστηριότητες. Ξεκινήσαμε να πουλάμε τα αβγά που γεννούσανε οι κότες μας, τα βάζαμε σε καστανιές και πρωί πρωί πηγαίναμε στα αντίσκηνα και τα πουλούσαμε. Αποκτήσαμε μόνιμη πελατεία που όλο μεγάλωνε με αποτέλεσμα να μη φτάνουν αυτά που γεννούσανε οι κότες μας και αγοράζαμε από τους γείτονες. Δυστυχώς αυτή η εμπορική μας επιχείρηση έληξε άδοξα. Ένα στέκι όπου ασκούσαμε με μεγάλη επιτυχία το εμπόριο μας ήταν σε παραθεριστές που μένανε σαυτό εδώ το μέρος που τότε ήταν το παραλιακό κέντρο ο «Γλάρος». Ήταν θυμάμαι Σάββατο αρχές Αυγούστου όταν μια παραθερίστρια την ώρα που ξεπουλούσαμε ήρθε και μας κατηγορούσε ότι τα αβγά μας δεν ήταν φρέσκα.
Τότε ο αδελφός μου γεμάτος εμπορική αυτοπεποίθεση της λέει
-Κάνετε λάθος είναι φρεσκότατα και για να αποδείξει του λόγου το αληθές σπάει ένα που μέσα του είχε πουλάκι.
Μας τα είχε πασάρει η γριά η Χατζόγλενα ήταν αβγά κλώσας που ξεκλώσισε.
Φίλες και φίλοι 
πολλοί θα αναρωτιέστε τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι, δηλαδή τι θέλει ο Ματζάρης μετά από τόσα χρόνια να ανέβει στο τεζεκάκι για να τον ακούσουν οι Περαιώτες;
Τι τον έπιασε λοιπόν το Ματζάρη και βγήκε από την αφάνεια και δεν καθότανε να απολαμβάνει τη δεδομένη εκτίμηση και αγάπη του κόσμου, που εισπράττει
Η αγανάκτηση φίλοι μου. Η αγανάκτηση για την παρακμή και την υποβάθμιση που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Περαία.
Βλέποντάς την σήμερα, όντας γέννημα και θρέμμα αυτού του πανέμορφου τόπου, θλίβομαι για την εικόνα της.

 

Αγαπητοί Περαιώτες ίσως γνωρίζετε ότι υπήρξα Πρόεδρός της Περαίας (1995-1998) και Δήμαρχος Θερμαϊκού (1999-2006). Όταν το 1995 παραλάβαμε την Περαία ήταν ένα χωριό, με 2876 κατοίκους (απογραφή 1991) με τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις μας έγινε πόλη με 13321 κατοίκ. (απ. 2001) και 18.546 κατοίκ. ( απ.2011).
Βλέποντας την εγκατάλειψη της, όπως με φωτογραφίες και αναρτήσεις μου στο fb έχω δείξει, ζήτησα μια ενημέρωση από τους παρακάτω αρχηγούς των παρατάξεων
1 . Μαυρομάτη Γιάννη «Θερμαϊκός Νέα πορεία»
2 . Παράσχου Νίκο «Όλοι μαζί για το Θερμαϊκό»
3 . Τζέκο Θόδωρο «Συμμετέχω Θερμαϊκός»
4 . Χατζηβαλάση Γιώργο « Δράση πολιτών»
επίσης επικοινώνησα με τον κ. Καπλάνη Δημήτριο και κ. Καψάλα Σίμο.
Συναντήθηκα με τους πρώτους τέσσερεις αρχηγούς την Κυριακή 23/10 και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την οποία διαπιστώθηκε ότι την σημερινή διοίκηση χαρακτηρίζει αδράνεια, εύκολη διάθεση του δημοσίου χρήματος πράγμα που συμβάλλει στην απαξίωση και παρακμή του τόπου μας.

 

Πριν αναφερθώ στα της Περαίας θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για την αιτία , που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησής μου.
Και η αιτία είναι το Πολιτιστικό Κέντρο. Όταν πέρασα και είδα το μαύρο του το χάλι είπα ως εδώ και μη παρέκει. Δείτε και εσείς για να με καταλάβετε (προβολή πολιτιστικό)
Να πούμε και λίγο ιστορία.
Το οικόπεδο αυτό αγόρασε η κοινότητα Περαίας επί Προεδρίας Δημήτρη Γεωργιάδη για να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο και όχι βέβαια όπως κοροϊδεύουνε Δημαρχείο.(Καθορισμένη χρήση). Επί των ημερών μου με αυτοχρηματοδότηση κατασκευάσαμε το οίκημα, που αρχικά στεγαζότανε η Alpha bank και τώρα το Σμάιλ. Αργότερα με πρωτότυπες διαδικασίες δημοπρατήσαμε το Πολιτιστικό Κέντρο, που η μετά από εμάς Διοίκηση Αλεξανδρή ( με την ευκαιρία ο πρώην δήμαρχος Ι.Α στηρίζει την προσπάθειά μας αυτή για το Π.Κ) ξεκίνησε να υλοποιήσει την δημοπρασία μας χωρίς όμως να το τελειώσει λόγω χρεωκοπίας του εργολάβου. Έκτοτε παρέμεινε γιαπί και καταρρέει, αυτό υπήρξε και η αφορμή της σημερινής συγκέντρωσης.

 

Για να μη παρεξηγηθεί αυτή η συγκέντρωση ξεκαθαρίζω ότι το κίνητρό μου είναι μόνο το καλό της Περαίας. Δε φιλοδοξώ να κατέβω στον πολιτικό στίβο. Να βοηθήσω θέλω τον τόπο μου Εδώ μπορεί να προκύψει ένα ερώτημα.
Γιατί ο Ματζάρης απευθύνεται στη σημερινή διοίκηση και γιατί τώρα;
Απευθύνομαι στη σημερινή διοίκηση γιατί αυτή τώρα ασκεί εξουσία άρα η κριτική μου στοχεύει στο να την ευαισθητοποιήσω ώστε να προβεί σε λύσεις των προβλημάτων γιατί μόνο αυτή έχει το θεσμικό ρόλο να το κάνει. Και γίνεται τώρα αφενός γιατί πέρασε η περίοδος χάριτος, που της είχα δώσει και αφετέρου στον ένα χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές να δει με περισσότερο ενδιαφέρον την Περαία.

 

1)Ρωτάω λοιπόν τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
να ολοκληρώσει το Πολιτιστικό Κέντρο και αν ναι με τί τρόπο και πότε; γιατί ξέρω ότι το ποσό που διατίθεται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό είναι ψίχουλα.

 

2)Ρωτάω λοιπόν τη σημερινή διοίκηση Είναι διατιθεμένη
να λειτουργήσει το ΚΑΠΠΑ, ώστε εκτός από έδρα του ΔΗΠΑΚΗΘ, να δρομολογηθούν και οι άλλες δυνατότητες του( Το κολυμβητήριο, το ξενοδοχείο, ο νεώσοικος, η μαρίνα στο κανάλι το οποίο γιαυτό το λόγο το εκβαθύναμε κλπ). Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται χρηματοδότηση του Δήμου, όπως γινόταν από εμάς, μέχρι το 2006.
Είπαν και γράψανε, ότι θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Εγώ σας λέω ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί είναι φοβερά πολυδάπανο με τις σημερινές συνθήκες ακρίβειας των υλών της ενέργειας. Η δικαιολογία για τη μη λειτουργία είναι φυσικά ο Πούτιν.
Όπως έμαθα πρόκειται να γίνει Φωτοβολταϊκό πάρκο στα τσαΐρια υποβαθμίζοντας έτσι μια εν δυνάμει τουριστικής ανάπτυξης παραλιακή ζώνη. Φωτοβολταϊκό πάρκο μπορεί και πρέπει να γίνει στο ΚΑΠΠΑ ώστε αυτάρκες σε ενέργεια να μπορεί να λειτουργήσει το κολυμβητήριο.

 

Απαραίτητη ιστορία.
Το ΚΑΠΠΑ έγινε επί των ημερών μου με ευρωπαϊκά προγράμματα και δημόσια χρηματοδότηση για την άθληση των ατόμων με αναπηρία.
Στοίχισε περί τα 10 δις δρχ και ήταν σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2006.

 

Και μια ιστορία
Προκειμένου να αναδείξουμε το ΚΑΠΠΑ προσφέρθηκα να γίνω αμισθί πρόεδρος το 2009 για δέκα μήνες, όπου έκανα το λάθος να ρυθμίσω πριν αποχωρήσω τα χρέη του ΚΑΠΠΑ σε 60 δόσεις. Ένας ανεύθυνος όμως προεδρεύων του ΚΑΠΠΑ σταμάτησε τις δόσεις και έτσι με ένα άθλιο νόμο επιδικάστηκε το χρέος συν τις προσαυξήσεις σε μένα.
Τί πιο τραγικό. Παρέδωσα στο Δήμο ένα ΚΑΠΠΑ 15 εκατομμύρια € και από το Σεπτέμβριο του 2019 με υποχρεώνει να πληρώσω 36720€ το χρέος το ΚΑΠΠΑ σε 10 χρόνια καταβάλλοντας 306€ το μήνα.
Σε μία συνεδρίαση του προηγουμένου ΔΣ( Ιούνιος 2018) εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο Πρόεδρος του τότε ΔΣ να τακτοποιήσει το θέμα. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε όπως τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από την νέα διοίκηση του Δήμου μας παρά τις ευγενικές μου οχλήσεις.
Στο μεταξύ από τον Ιούλιο του 2019 έχω διαγνωστεί με καρκίνο για την αντιμετώπιση του οποίου έχω δαπανήσει πάνω από 20000 €.
 
Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα πουν ότι γιαυτό εγκαλώ τη σημερινή διοίκηση.
Καταρχάς έχω ειδοποιήσει τη σημερινή διοίκηση ότι δεν επιθυμώ να μου λύσει το πρόβλημα και κρατώντας την αξιοπρέπειά μου θα το πληρώσω μέχρι την τελευταία δόση χωρίς να γίνομαι δέκτης σχολίων, όπως αφού δεν έχει λεφτά ο Ματζάρης με τα 12 χρόνια που ήταν δήμαρχος να κάνουμε έρανο να του πληρώνουμε το χρέος παρόλο ότι ξέρουν πως αυτό το χρέος δεν είναι του Ματζάρη αλλά του ΚΑΠΠΑ.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι και η μη επίλυση του προβλήματός μου αυτού αποδεικνύει ότι τουλάχιστον της λείπει η πολιτική βούληση να το λύσει. Και να σκεφτείτε ότι ενδιαφέρθηκε για την επίλυσή του ο Σίμος Δανιηλίδης Δήμαρχος Συκεών.


Ένα όραμα
Πρόθεσή μας στο ΚΑΠΠΑ ήταν να γίνουν υπαίθρια γήπεδα (Ποδοσφαίρου, τένις, κλπ) γιαυτό συμπληρωματικά στα αρχικά 30 στρέμματα που παραχωρήσαμε προσθέσαμε άλλα 20 στρέμματα
Σε συζητήσεις που έκανα με συλλόγους Μικρασιατών είχαμε σκεφτεί να ανεγείρουμε μια εκκλησία την Αγία Φωτεινή (προς τιμή της εκκλησίας της Σμύρνης) για να γίνεται αντάμωμα όλων των απανταχού προσφύγων της Ελλάδος κάθε τέλους Αυγούστου των όπως των Ποντίων στη Παναγία Σουμελά, των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι κλπ

 

3)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να αναβαθμίσει τα γήπεδα και να ενισχύσει τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους με πόρους που θα εξοικονομούσε αντί να τα δίνει σε επώνυμους τραγουδιστές; (γήπεδα)

 

4)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να συντηρήσει τον παραλιακό πεζόδρομο, για να αλλάξει η σημερινή του άθλια εικόνα με τα σπασμένα πλακάκια και να κάνει μια σωστή και μελετημένη προστασία του από τη διάβρωση της θάλασσας. Από παράγοντες της σημερινής διοίκησης και από κάποιους ανόητους που θέλουν να υποβαθμίσουν το έργο του Ματζάρη λέγεται ότι η σημερινή κατάσταση του πεζόδρομου οφείλεται στην κακοτεχνία με την οποία έγινε. Αγνοούν φαίνεται ότι το έργο έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια και η παραλαβή του έργου δεν έγινε από το Ματζάρη αλλά έγινε μετά από έλεγχο της καταλληλόλητας του έργου από παράγοντες της ΕΕ ( Πεζόδρομος)
Πάλι για την ιστορία θα αναφέρω πως έγινε αυτό το έργο.
Όσοι ζούσατε στην Περαία πριν από το 1995 θα θυμάστε ότι ο δρόμος σταματούσε εδώ στο Λένα τότε και για τρία οικοπεδικά τετράγωνα διακοπτότανε από παραλία. Σε συνεννόηση με το φίλο μου Χρήστο Τσόγκα της ΕΥΑΘ έκανε τον καταληκτικό αγωγό της αποχέτευσης στην παραλία και τον προστάτευσε με τσιμεντένιο στηθαίο. Προηγουμένως ένας άλλος καλός φίλος ο Παναγιώτης Χαπιζάνης Διευθυντής της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου μου υπέδειξε να γίνει το έργο και μετά εκείνος θα καθόριζε τον αιγιαλό από το όριο του στηθαίου. Όπερ και εγένετο. Στον διαμορφούμενο πια δρόμο από το Λένα και μετά αναλάβαμε να τον διαμορφώσουμε με φέροντα υλικά. Κάποιοι όμως εμπαθείς και ανόητοι, που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να με κατηγορούν με κατήγγειλαν στον εισαγγελέα που διέταξε να με πάνε αυτόφωρο. Για καλή μου τύχη τότε ο αστυνομικός διευθυντής του ΑΤ Ν. Επιβατών με ειδοποίησε να μην εμφανιστώ και έτσι απέφυγα το αυτόφωρο, πράγμα για το οποίο πήγαμε και οι δύο κατηγορούμενοι. Το όνομα αυτού του αστυνομικού διευθυντή Νίκος Παράσχου.

 

5)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να προβεί στη βελτίωση του δρόμου Δημοκρατίας και κατασκευή των αγωγών ομβρίων σε αυτήν. Από ότι ξέρω υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη της Δημοκρατίας και περιμέναμε την πρόσκληση από το ΕΣΠΑ

 

6)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να βρει τρόπο να εξαλειφθεί η ντροπή του Ακρωτηρίου; (ακρωτήρι)

 

7)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να διευθετήσει τα ρέματα της Περαίας και όχι μόνο .Από ότι ξέρω υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη των 7 ρεμάτων από Περαια-Αγ.Τριαδα(τα 3 διασχίζουν την Περαία) για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου και παραμένει αναξιοποίητη 3 χρόνια.

 

8)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να φροντίσει την συντήρηση των γεωτρήσεων για να μη κινδυνεύει η δημόσια υγεία και να αναζητήσει υδάτινους πόρους από το δίκτυο της ΕΥΑΘ.(γεωτρήσεις)

 

9)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να ανακατασκευάσει την παιδική χαρά, που είχαμε κάνει στα τσαΐρια και τώρα ισοπεδώθηκε(Παιδική χαρά)

 

10)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να μεταφέρει τα κοιμητήρια εκτός του οικισμού, μακριά από τα σχολεία και το κλειστό γυμναστήριο που είναι σήμερα στο χώρο, που ορίστηκε το 2002 από εμάς.
Και ενώ έχει δεχτεί προφορικές και γραπτές ερωτήσεις γιατί δεν προχωράει στην επίλυση αυτού του κοινωνικού προβλήματος αρνείται και να απαντήσει;

 

11)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να λειτουργήσει το τελειωμένο Ε Δημοτικό Σχολείο. Από ότι ξέρω στοίχισε 4500000 € και το 9ο Νηπιαγωγείο 590.000e .Ως μέτρο σύγκρισης.
Στην πρώτη τετραετία μου ως Πρόεδρος ιδρύσαμε, κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε 2ο 3ο 4ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο. Δηλαδή κάθε χρόνο ιδρύαμε, κατασκευάζαμε και λειτουργούσαμε ένα σχολείο και κάτι. Η σημερινή διοίκηση ένα έτοιμο σχολείο εδώ και 3 χρόνια αδυνατεί λέει να το ανοίξει.

 

12)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να επαναλειτουργήσει το κέντρο Ποντίων που είχαμε δημιουργήσει δίπλα στο Γ΄Δ. Σχολείο.

 

13)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να λειτουργήσει το παραδοσιακό καφενεδάκι;
Για την ιστορία της Περαίας.
Αυτό το καφενεδάκι 40 τ.μ κτίστηκε το 1951 με δωρεά του μπάρμπα Αλέξη από το Τσαΐρ Τσιφλίκι(Λιβαδίκι) ώστε με τα έσοδα που θα έπαιρνε το Σχολείο να σιτίζονται τα παιδιά που έρχονταν από το χωριό του στο Δημοτικό μας. Επί προεδρίας μου το φέραμε στη σημερινή του μορφή και έμεινε καφενεδάκι μέχρις ότου η σημερινή διοίκηση το έκλεισε. (καφενεδάκι)

 

14)Επίσης ρωτάω τη σημερινή διοίκηση είναι διατιθεμένη
Να κάνει τροποποίηση του σχεδίου πόλεως ώστε περιοχές που δεσμεύτηκαν ως αμιγής κατοικία να αποκτήσουν και άλλες χρήσεις όπως πχ η Ανθέων;
Βέβαια ένα μεγάλο ερωτηματικό που γεννιέται είναι γιατί με τόση περισσή ευκολία διατίθενται τα χρήματα του Δήμου τα δικά μας χρήματα με διάφορες αναθέσεις σε διάφορους.
Από ότι ξέρω υπήρχε ένα αποθεματικό 17 εκ, πού χρησιμοποιείται;
Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια ανάρτηση σχετικά με την ανάθεση σε δικηγόρο 175000€ για να δηλωθούν κάποια ακίνητα του Δήμου.
« Δόθηκε η υψηλότερη στα χρονικά του δήμου απ’ ευθείας ανάθεση σε δικηγόρο, ύψους 175 χιλ € χωρίς να παρθεί, για τα μάτια του κόσμου έστω, μια δεύτερη προσφορά από κάποιον άλλον. Ενώ επί χρόνια αγνοούσε η διοίκηση τα ακίνητα του δήμου τα γνώριζε μια συγκεκριμένη δικηγόρος ότι δεν δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο, που κατά σύμπτωση ο σύζυγος της είναι σύμβουλος του δημάρχου. Επί πλέον πριν παρθεί απόφαση διαπιστώθηκε ότι στην εισήγηση δεν υπήρχαν τα ακίνητα γιατί δεν τα γνώριζε, παρόλα αυτά η απόφαση πάρθηκε.»

 

Μια άλλη ανάρτηση αναφέρεται στις αναθέσεις που αναφέρονται στην συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα << έκθεση πεπραγμένων Α! εξαμήνου 2022 >> της οικονομικής επιτροπής.
«1)Παρόδια βλάστηση 560.000
2)κοπή δένδρων 800.000
3)συντηρήσεις σχολείων 528.000
4)Η/Μ εξοπλισμός 524.000
5)ανάπλαση ΚΟΧΥΛΙ 278.000
6)Ναυαγοσωστική 278.000
7)Άσφαλτος αλυκές 402.000
8)WC χημικές 60.000
9)μηχανήματα αγορά 1.500.000
10)Α.Τ Ν. Επιβατών 310.000
12)ψηφιακές υπηρεσίες 350.000
13)ασφαλτοστρώσεις 5.776.000
14)αποκαταστάσεις οδών 100.000

 

Όπως φαίνεται σαν Δήμος τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε. Πλήρεις απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου, προφανώς σκόπιμα.
Όλα σε εργολάβους !!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτές είναι οι αναθέσεις του εξαμήνου (12 εκατ. περίπου) κι έπεται συνέχεια.»
Ενδιαφέρον έχει η τρίτη ανάρτηση.
Αφορά την ανάθεση καθαριότητας σε ένα ανάδοχο με έκπτωση 1%.
Προσέξτε
«Τόσο ο Δήμος Θερμαϊκού όσο και ο Δήμος Προποντίδας (Καλλικράτεια) χρησιμοποιούν τον ίδιο εργολάβο για τα σκουπίδια. Οι συμβάσεις είναι διαφορετικές, αλλά έχουν κοινά σημεία, οι συγκρίσεις των οποίων μας αφήνουν άφωνους. Τα σκουπίδια όλου του δήμου συγκεντρώνονται στο σημείο διαλογής και από εκεί μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διαύγειας, για τη μεταφορά των σκουπιδιών η Καλλικράτεια πληρώνει 36€/τόνο ενώ ο Δήμος Θερμαϊκού 78€/τόνο !!! Αν λάβουμε υπόψη ότι ο Δήμος μας θάβει 22.000 τόνους το χρόνο προκύπτει μια διαφορά 78 - 36 = 42€ τον τόνο οπότε συνολικά 42 Χ 22.000 = 924.000 € ένα ποσό αδιευκρίνιστο. Άλλο περίεργο στοιχείο της σύμβασης είναι ότι το βιβλίο παρακολούθησης της σύμβασης τηρείται και παραμένει στο γραφείο του εργολάβου και όποτε θελήσει ο Δήμος του ζητά να το προσκομίσει για έλεγχο.
Εγώ πιστεύω ότι για κάθε δημοτική αρχή πρέπει να ισχύει η ρήση του Ιουλίου Καίσαρα
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται, τίμια».
Βέβαια θα υπάρξουν καλοθελητές που θα πούνε μα είναι δυνατόν να μπορούσε αυτή η διοίκηση να κάνει όλα αυτά που της καταμαρτυράς Ματζάρη; Και γιατί καταφέρεται εναντίον της παρούσας διοίκησης.
Γιατί αυτή ασκεί εξουσία και έχει την ευθύνη.
Δηλαδή για τον κόσμο που πεθαίνει από το covit, για την ακρίβεια την ευθύνη δεν έχει η κυβέρνηση που ασκεί εξουσία; Πρέπει να ασκήσουμε κριτική για αυτά τα θέματα στην αντιπολίτευση;
Για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να χρεώσω στα θετικά αυτής της διοίκησης την καθαριότητα έστω και αν οι κάδοι ζέχνουν αφού ποτέ δεν πλύθηκαν και την πληρώνουμε χρυσάφι όπως και την αξιοποίηση του παλιού Δημοτικού σχολείου άσχετα αν εγώ τα θεωρώ πασαλείμματα πολιτισμού από τη στιγμή που η ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου θα απογειώσει της πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου. Επίσης πρέπει να πω ότι τα προβλήματα, που χρονίζουν στην Περαία όλα δεν δημιουργήθηκαν στη διάρκεια αυτής της διοίκησης συνεπώς η κριτική μου αφορά και τις προηγούμενες διοικήσεις. Περιμένουμε από όλους να μας δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις.
Κατόπιν τούτου εγώ σα παράγοντας που έχω συμβάλει στην πρόοδο της Περαίας καλώ όλους τους Περαιώτες, που αγαπούν τον τόπο τους να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας και να αγωνιστούμε και να συμπαραταχθούμε σε κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία που θα παρθεί για το καλό όχι μόνο της Περαίας αλλά και της Επανομής( σπουδαίο κεφάλαιο Τ. ανάπτυξης).
Και της Μηχανιώνας( σπουδαίο θρησκευτικό, κέντρο αλιευμάτων, λιμάνι για εξυπηρέτηση τουριστικών σκαφών) αλλά και των άλλων περιοχών που το καθένα μπορεί να συμβάλλει και να υπηρετήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα των 60 κλμ ακτών μοναδικό στην Ελλάδα.

 

Βέβαια κάποιοι πολιτικά κακόμοιροι θα θελήσουν να προσδώσουν σαυτή την εκδήλωση τη μορφή Δούρειου ίππου για κομματική εκμετάλλευση. Πάντα πίστευα ότι τα κόμματα έχουν καταστρέψει την Τ.Α. Μακριά από εμένα τέτοιες πρακτικές. Όταν ήμουν Δήμαρχος ένας από τους άριστους αντιδημάρχους ήταν Ν.Δ και ένας άλλος επίσης άριστος ήταν ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άριστος ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ επίσης Ν.Δ άσχετα αν το κόμμα του τον ανάγκασε να φύγει από την παράταξή μας.

 

Κάποιος παλιός φίλος όταν του είπα την πρόθεσή μου να μιλήσω για τα προβλήματα της Περαίας και τη στάση της σημερινής διοίκησης σαυτά, μου συνέστησε ότι είναι πράξη σύνεσης να σιωπήσω. Εγώ αντίθετα έχοντας την απαραίτητη γνώση θεωρώ ότι ενεργώ σύμφωνα με το ήθος μου και απέναντι σε ανθρώπους, που οι ενέργειές τους δεν συνάδουν με τα δικά μου στάνταρ κυρίως γιατί αδρανούν για την επίλυση των προβλημάτων της Περαίας και για τον τρόπο που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.
Το ενδεχόμενο να συκοφαντηθώ ή να εκβιαστώ δεν θα με σταματήσει να ασκώ κριτική για πράγματα και πράξεις που βλάπτουν τον τόπο μου.
Ό,τι όμως και να γίνει θα έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί δεν θα συμπράξω σε μια αδικία εις βάρος της Περαίας και του Δήμου μας σιωπώντας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Είναι καλός ο σκοπός του κυρίου Ματζάρη. Έβαλε πάνω στη ζυγαριά του τον σημερινό δήμαρχο και τον βρήκε λειψό! Εκείνος βιάστηκε να μας ενημερώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Ο Ματζάρης του λέει: τον καιρό θα χάσεις. Και μοιάζει να του υποδεικνύει την πόρτα εξόδου. Πολύ φιλική ενέργεια. Το εννοώ.
    Από αυτά που συμπεριέλαβε στην ομιλία – καταγγελία του ο κ. Ματζάρης το σύνολο σχεδόν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ούτε κακίες, ούτε φθόνος, ούτε δυσμενής προδιάθεση. Στοιχεία, αποδείξεις, φωτογραφίες και έλεγχος πεπραγμένων, αλλά και αυτών που δεν μπορεί να είναι πεπραγμένα δημοτικής αρχής, όταν αφορούν απευθείας αναθέσεις. Αυτά είναι πράξεις προς κολασμό και η ευθύνη μοιράζεται, όπως έγραψα και χθες, σε όλους. Ο Δήμος κάνει τις απευθείας αναθέσεις, όχι ο Τσαμασλής… Δήμος είστε όλοι. Φωνάξτε! Αλλιώς απολογηθείτε: τι έγινε η φωνή σας. Απορία ψάλτου βηξ;
    Βέβαια και για τον κύριο Ματζάρη ισχύει η σοφία της λαϊκής ρήσης που λέει – παρατηρεί και καταλογίζει πως
    «Το σπουδαιότερο έργο μια διοίκησης
    είναι να φροντίσει για τη διαδοχή της».

    Αυτά που κατηγορεί αυτά άφησε πίσω του. Και άργησε πάρα πολύ να αποκηρύξει την ανάμιξη των κομμάτων. Μας υποτιμά ο κ. Ματζάρης. Τα πιο καλά οργανωμένα γραφεία στα κόμματα είναι αυτά που ασχολούνται με την παραμορφωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    Κρατώ στα υπόψη την περίπτωση ενός δημάρχου από τα μέρη μας, στον οποίο γυάλισε η προεδρία του Κεντρικής Διοίκησης και προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κόμματος εξουσίας έκανε δημόσια μια δήλωση ντροπής, Φιλτάτη η αλήθεια. Ο δήμαρχος της Ξάνθης όπου είχα εκδώσει την πρώτη καθημερινή εφημερίδα (Ξανθιώτικος Τύπος), όταν στενός συγγενής μου του ζήτησε μια διευκόλυνση, του απάντησε «δεν μπορώ να το κάνω, θα το μάθει ο Λαμψίδης». Μα, του λέει ο συγγενής μου, ο Λαμψίδης είναι ανεψιός μου. Και ο δήμαρχος: Ο Λαμψίδης δεν έχει συγγενείς… Αυτή την παραδοχή του δημάρχου Ξάνθης την έχω στην πινακοθήκη μου ως το πιο πολύτιμο μετάλλιο!
    Λοιπόν, ο από τα μέρη μας δήμαρχος τι δήλωση έκανε; Ότι πρέπει οι δήμαρχοι να συμφωνήσουν να απορροφήσουν λαθρομετανάστες στους δήμους τους! Η δήλωσή του αυτή ισχύει μέχρι σήμερα, δεν την πήρε πίσω. Και οι λαθρό έρχονται και με διακρατικές συμφωνίες και η πατρίδα μας, η ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ισλαμοποιείται, ενώ χάνονται οι Έλληνες. Αλλά και ούτε πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης έγινε. Και από τότε δεν ακτινοβολεί όπως πριν.
    Εκτύπωσα την ομιλία του κ. Ματζάρη και θα τοποθετηθώ, εκτός κι’ αν το κάνει κάποιος από τους επικεφαλής των παρατάξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.