Με «έξωση» από το χώρο που στεγάζει τις σημερινές του εγκαταστάσεις, κινδυνεύει άμεσα, ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού, γνωστός για τα μετάλλια και τις πολλές διακρίσεις του σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Κι ενώ το θέμα θα μπορούσε να είχε λυθεί, και ο Ναυτικός Όμιλος να συνεχίσει να κάνει περήφανους τους κατοίκους, η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, εφευρίσκει απίστευτα τεχνάσματα για να πάρει πίσω το δημοτικό οικόπεδο που του παραχωρήθηκε πριν από 16 χρόνια!

Η ιστορία έχει ως εξής:

• Το 2006 επί διοικήσεως Αντ. Ματζάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει τη χρήση δημοτικού οικοπέδου κοντά στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, στο Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού για 15 χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 15, χωρίς αντάλλαγμα.

Με το σκεπτικό ότι οι προοπτικές που διανοίγονταν για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, μέσω του ναυταθλητισμού , ήταν ευοίωνες και ελπιδοφόρες.

Όπως εκτιμήθηκε ο Ναυτικός Όμιλος με την επιτυχή του πορεία και τις ναυταθλητικές του δραστηριότητες, μπορούσε να προάγει σε μεγάλο βαθμό τα τοπικά συμφέροντα. Κι όπως έγινε.

*Μάλιστα τότε, με τη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε και η δημιουργία πλωτού κυματοθραύστη, ώστε ο Ν.Ο.Α.Θ. να μπορεί να λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες.

• Δύο χρόνια πριν λήξει η 15ετία παραχώρησης του δημοτικού οικοπέδου (έληξε στις 4/9/2021), ο Όμιλος υπέβαλλε επανειλημμένα αιτήματα στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, ζητώντας την ανανέωση της παραχώρησης.

• Η απάντηση είναι όμως έως σήμερα η ίδια. Δεν μπορούν να προχωρήσουν, αν προηγουμένως ο Ναυτικός Όμιλος δε νομιμοποιήσει τις κατασκευές - εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει μέσα στο χώρο.

• Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί και να μην γινόταν καμιά συζήτηση, αν επέτρεπαν να υλοποιηθεί απόφαση που έλαβε τον Ιούλιο του 2016, η δική μας Διοίκηση. Η απόφαση προέβλεπε τη ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων των κτιρίων του ΝΟΑΘ χωρίς να προκύπτει δαπάνη για το δήμο. Κάτι που ήταν νόμιμο και εφικτό. Δεν το επέτρεψαν, και οι λόγοι για αυτή τη στάση τους προκαλούν πολλές απορίες.

• Πάντως μια από τις επιστολές του Δήμου προς τον Ν.Ο.Α.Θ. στην αλληλογραφία που εξελίσσεται τα τελευταία 3, 5 χρόνια έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προκαλεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των Διοικούντων. Είναι μια επιστολή τον Ιούλιο του 2019, όπου γίνεται ειδική αναφορά σε 4 συγκεκριμένα άρθρα του Αστικού Κώδικα περί χρησιδανείου. Είναι τα άρθρα που προβλέπουν την επιστροφή του οικοπέδου στο Δήμο, μετά τη λήξη της παραχώρησης , αλλά και της δυνατότητας που έχει η Δημοτική Αρχή να το πάρει πίσω αν εκτιμήσει ότι συντρέχουν λόγοι που το χρειάζεται επειγόντως!

• Η επιστολή αυτή προκαλεί πολλές σκέψεις, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στα Δημοτικά Όργανα. Υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που επιθυμούν να απομακρυνθεί από το δημοτικό οικόπεδο δίπλα στο κύμα, ο Ναυτικός Όμιλος;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.