Συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι της η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο έρευνας για υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου της Βουλής Εύας Καϊλή, η οποία  διανυκτέρευσε  σε κελί.

Είναι μια πραγματική βόμβα που μόλις έσκασε στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Η έρευνα που ξεκίνησε για πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και διαφθοράς και υπό την ηγεσία του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς , της ομοσπονδιακής εισαγγελίας και του ανακριτή Μισέλ Κλαίζ , γνώρισε μια σημαντική αλλαγή την Παρασκευή. 

Μετά από 16 έρευνες, πέντε άτομα συνελήφθησαν αυτήν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και άλλα δύο στην Ιταλία, ως ύποπτοι για διαφθορά από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε αυτές τις συλλήψεις γύρω στο μεσημέρι, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής από τους Le Soir και Knack.

Ο ίδιος ο πατέρας της αντιπροέδρου της Βουλής Εύας Καϊλή συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η Ελληνίδα  Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Σύμφωνα με πληροφορίες της L'Echo, συνελήφθη επ'αυτοφόρω, ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική της ασυλία. Πράγματι, μετά τις πρώτες συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον ίδιο τον πατέρα της κυρίας Καϊλή , ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού είχε προειδοποιηθεί  από συνεργούς, πιστεύουν οι ανακριτές.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.