Τρία χρόνια μετά το Event 201, την «πανδημική άσκηση» στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη, και μόλις δυο μήνες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας Covid, η ίδια ομάδα που αποδείχθηκε άκρως «προφητική» διεξήγαγε νέα άσκηση τον περασμένο Οκτώβριο

Το Johns Hopkins Center for Health Security, σε συνεργασία με τον ΠΟΥ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, διεξήγαγαν το Catastrophic Contagion (Καταστροφική μετάδοση), μια επιτραπέζια άσκηση πανδημίας στο Grand Challenges Annual Meeting στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 23 Οκτωβρίου 2022.

Η έκτακτη ομάδα των συμμετεχόντων αποτελούνταν από 10 νυν και πρώην υπουργούς Υγείας και ανώτερους αξιωματούχους δημόσιας υγείας από τη Σενεγάλη, τη Ρουάντα, τη Νιγηρία, την Αγκόλα, τη Λιβηρία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Γερμανία, καθώς και τον Μπιλ Γκέιτς, συμπρόεδρο του Bill & Melinda Gates, αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος.

Στο στόχαστρο τα παιδιά και οι νέοι

Η άσκηση προσομοίωσε μια σειρά από συνεδριάσεις έκτακτης ανάγκης συμβουλευτικού συμβουλίου υγείας του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση μιας φανταστικής πανδημίας που θα διαδραματιστεί στο εγγύς μέλλον. Οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν πώς να ανταποκριθούν σε μια επιδημία που εντοπίζεται σε ένα μέρος του κόσμου, η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε γρήγορα και έγινε πανδημία με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τον COVID-19 και επηρεάζουν δυσανάλογα τα παιδιά και τους νέους.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να λάβουν επείγουσες αποφάσεις πολιτικής με περιορισμένες πληροφορίες ενόψει της αβεβαιότητας. Κάθε πρόβλημα και επιλογή είχε σοβαρές υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Είναι ολοφάνερο πλέον, ότι αυτοί οι παγκόσμιοι εγκληματίες δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.