"Ο αγώνας των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, αλλά και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος, θα αποτρέψουν την καταστροφή της μοναδικής αυτής όασης πρασίνου και αναψυχής", τονίζει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ", ανακοινώνοντας την μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι:

-Ο καθηγητής Περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.
-Ο πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντ. Μακεδονίας, Ανδρέας Κουράκης, πρώην αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Θεσσαλονίκης
-Η περιβαλλοντολόγος Αθηνά Παναγιώτου, πρώην πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου.
- Ο Πολεοδόμος-Χωροτάκτης, Ευστράτιος Μάνος, MSc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Σύμβουλος Αστικής και Τοπικής Ανάπτυξης.

Οι τέσσερις εισηγητές θα αναφερθούν στις τεράστιες επιπτώσεις που θα προκύψουν για την οικονομία της περιοχής και τις υποδομές του Δήμου Θερμαϊκού από τη δημιουργία περίκλειστου "τουριστικού χωριού" στη θέση του κάμπινγκ και τα προβλήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, κυκλοφορίας, ελεύθερων χώρων και πρασίνου αλλά και αλλοίωσης του χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου με την ανέγερση εξαόροφου ξενοδοχείου.

Αρχικά η εκδήλωση είχε οριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου όμως θεωρήθηκε απαραίτητη η μετατόπισή της κατά μία εβδομάδα λόγω σοβαρού προβλήματος που προέκυψε για κάποιον από τους εισηγητές.

Με την ευκαιρία, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Σώστε το Κάμπινγκ καλεί τους δημότες του Θερμαϊκού και όλους όσους θέλουν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις, τη διαφωνία και τις προτάσεις τους για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΤΑΙΠΕΔ που προβλέπει την καταστροφή του κάμπινγκ, να το κάνουν έγκαιρα στις παρακάτω διευθύνσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος:

-Ηλεκτρονικά στο e-mail: sec.dipa@prv.ypeka.gr,
-Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 11, 11473 Αθήνα.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ" δηλώνει ότι παρά την απόφαση της προσκείμενης στον κ. Τσαμασλή πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να αποδεχθεί τη ΣΜΠΕ, δεν χάθηκε τίποτα οριστικά για την υπόθεση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και οι μεθοδεύσεις ΤΑΙΠΕΔ και δημάρχου Θερμαϊκού μπορούν να ανατραπούν με τον αγώνα των κατοίκων και τις προσπάθειες όλων σε πολιτικό, δικαστικό και διοικητικό επίπεδο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.