Παρά τα όσα πομπώδη υποστηρίζει ο κύριος Δήμαρχος για τα δήθεν μεγάλα και σπουδαία που κατάφερε κατά τη σύντομη θητεία του στο Δήμο Θερμαϊκού, τα γεγονότα καθημερινά τον διαψεύδουν.

Τον διαψεύδουν όμως και οι υποτιθέμενοι συνεργάτες του, που τον «αδειάζουν» σε κάθε ευκαιρία.

Είχαμε επισημάνει από τις αρχές Φεβρουαρίου την απαράδεκτη κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ και τη διοίκηση του Δήμου για την οικονομική διαχείριση.

Μια απίστευτη αντιπαράθεση που τελικά έφτασε στα Δικαστήρια!

Δυστυχώς ο κύριος Δήμαρχος αποδείχθηκε ανίκανος και σε αυτή την περίπτωση, να διευθετήσει την κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις του με την ΔΕΥΑΘ και να υποδείξει λύσεις που θα απέτρεπαν τη δικαστική επίλυση των διαφορών.

Όλα ξεκίνησαν από ένα δάνειο ύψους 396.000 ευρώ που έλαβε η ΔΕΥΑΘ πριν από δύο χρόνια για την κάλυψη λειτουργικών της εξόδων. Το Υπουργείο Εσωτερικών το ενέκρινε υπό την προϋπόθεση ότι για την αποπληρωμή του θα γίνεται παρακράτηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που δικαιούται ο Δήμος, σε δεκαοκτώ (18) μηνιαίες δόσεις (22.000 ευρώ το μήνα).

Στη συνέχεια, η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου, κάλεσε την ΔΕΥΑΘ, να ξεπληρώσει στο δημοτικό ταμείο το δάνειο, που παρακρατήθηκε από τους ΚΑΠ.

Η ΔΕΥΑΘ δεν απέδωσε ούτε ευρώ στο Δήμο. Και ξαφνικά, «ξέθαψε» μια οφειλή πριν από 13 χρόνια, όταν έγινε η συνένωση των δήμων με τον «Καλλικράτη» , απαιτώντας το συμψηφισμό των οφειλών της από το δάνειο, με την οφειλή του 2010!

Επειδή όμως, δεν κατάφεραν «να τα βρουν» μεταξύ τους Δήμος και ΔΕΥΑΘ, η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης έστειλε το Δήμο στα Δικαστήρια!

Τι έκανε ο κύριος Δήμαρχος για να αποφύγει τη δυσφήμηση και το διασυρμό του Δήμου Θερμαϊκού; Αναζήτησε λύσεις διευθέτησης του ζητήματος εντός των πλαισίων του Δήμου;

Δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Αντί να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα την υπόθεση, το μόνο που έκανε ήταν να ζητήσει από την Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει τον ορισμό δικηγόρου για να υπερασπιστεί στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, άκουσον -άκουσον , τα συμφέροντα του Δήμου, απέναντι στη ΔΕΥΑΘ….

Η δική μας παράταξη καταψήφισε το αίτημα για τον ορισμό νομικού εκπροσώπου του Δήμου, καλώντας να επικρατήσει ψυχραιμία και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στο πλαίσιο των υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού.

To μόνο σίγουρο είναι ότι στα οικονομικά του Δήμου επικρατεί ένα απίστευτο «μπάχαλο» και ο καθένας κάνει ό, τι θέλει.

Ευτυχώς όμως για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν το Δήμο ως «λάφυρο» και «βιλαέτι» τους, χωρίς κανένα σεβασμό στο θεσμό και τους κατοίκους, πλησιάζει η ώρα, για να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει από τους πολίτες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.