Οσμή σκανδάλου αναδύει ο διαγωνισμός για τον οποίο η Δημοτική Διοίκηση επιχείρησε να λάβει «πράσινο φως» στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Προσπάθησε να αναθέσει μέσω διαγωνισμού σε ιδιώτη τις εργασίες συντήρησης και επισκευής του στόλου των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου (φορτηγών, απορριμματοφόρων, γερανοφόρων, σαρώθρων, επιβατικών οχημάτων, ημιφορτηγών κτλ), αντί του ποσού του 1.447.576,00 ευρώ.

Με τη διαφορά ότι λίγες μέρες νωρίτερα, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση για την κατακύρωση των εργασιών συντήρησης και επισκευής του Δημοτικού Στόλου, στον ιδιώτη που είχε υποβάλλει ένσταση στα διοικητικά δικαστήρια και δικαιώθηκε, για τον διαγωνισμό που έλαβε μέρος το 2020.

Εφαρμόζοντας δηλαδή ως όφειλε, τη δικαστική απόφαση.

Πως λοιπόν έρχονται τώρα και μας ζητούν να εγκρίνουμε νέο διαγωνισμό;

Όταν ο προηγούμενος είχε ακριβώς το ίδιο αντικείμενο.

Και όταν μάλιστα δεν έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση με τον ιδιώτη για τις συγκεκριμένες εργασίες;

Σοβαρή απάντηση δεν πήραμε, ούτε πειστική εξήγηση, όταν θέσαμε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα προς τους Διοικούντες.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης μας και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, «δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε νέο διαγωνισμό, όταν τρέχει ήδη η σύμβαση από τον προηγούμενο. Μπερδευτήκατε στις διαδικασίες ή κάτι άλλο συμβαίνει…»

Επαρκής εξήγηση δεν δόθηκε, ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου που ήταν παρόντες και προφανώς δεν θέλουν …μπλεξίματα , φάνηκαν απρόθημοι να ψηφήσουν την εισήγηση.

Γιαυτό οι Διοικούντες, αφού δεν βρήκαν συμμάχους, ούτε στην ίδια τους την παράταξη, υποχρεώθηκαν να αποσύρουν την παράλογη απαίτηση τους για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

Το πλήγμα για αυτούς είναι μεγάλο, καθώς πλέον νιώθουν πως στην πορεία για τις κάλπες, πηγαίνουν …μόνοι τους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.