Σήμα για παλλαϊκό απεργιακό ξεσηκωμό δίνουν για αύριο, Τετάρτη, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα όλης της χώρας, με τις αποφάσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις τους.Καλούν τους εργαζόμενους, τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά, καταδικάζοντας στους δρόμους του αγώνα τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη. Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα τους να παλέψουν κόντρα σε μια πολιτική που για λογαριασμό της εργοδοσίας θυσιάζει τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Για να γίνει ο αγώνας αυτός υπόθεση όλων δεν περνά ούτε λεπτό χαμένο. Από τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα και μετά, σωματεία και μαζικοί φορείς δίνουν τη μάχη σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά, με συζητήσεις στις βάρδιες, στα διαλείμματα, με συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, με πικετοφορίες και συγκεντρώσεις στους δήμους, με πανό στις πύλες των εργοστασίων και τις εισόδους των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, έχουν καλέσει τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν άμεσα απόφαση και να προκηρύξουν και οι ίδιες απεργία. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 12.30 μ.μ, στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και νέο συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο ίδιο μέρος. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)

Συνεχίζεται η απεργία στους σιδηρόδρομους, δεμένα τα βαπόρια

Την ίδια ώρα, τα σωματεία σιδηροδρομικών συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, ακινητοποιώντας τους συρμούς σε όλη τη χώρα. Σε συνέλευσή τους που πραγματοποίησαν αμέσως μετά τη λήξη της απεργιακής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή, τα τρία σωματεία εργαζομένων στη «Hellenic Train» αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και αύριο, Τετάρτη, ενώ συμμετοχή σε αυτήν την απόφαση ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ενωση Σταθμαρχών. Ακόμα, απόφαση για 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, πήρε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τις Αστικές Συγκοινωνίες, μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς έχει προκηρυχθεί παμπειραϊκή απεργία από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, αλλά και την ΠΝΟ.

Απεργιακές αποφάσεις

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λαμίας, Λέσβου, Λευκάδας – Βόνιτσας, Λιβαδειάς, Νάουσας, Φωκίδας, Βόλου, Καρδίτσας, Χανίων και Σάμου (στάση εργασίας από 11 π.μ. έως το τέλος της βάρδιας).

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Ανάλογες αποφάσεις παίρνουν Ομοσπονδίες και σωματεία σε διάφορους κλάδους και περιοχές της χώρας. Ήδη απόφαση έχουν πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μετατρέπει την προγραμματισμένη για αύριο στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία και καλεί στη συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

ΠΑΜΕ: Απεργούμε για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα! Διεκδικούμε σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές

«Τετάρτη 8 Μάρτη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Για σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει το ΠΑΜΕ μπροστά στην 24ωρη απεργία. Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, «να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 8 Μάρτη, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να μετατρέψουν την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί σε αγώνα και φωνή! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα. Να πλημμυρίσουν οι πόλεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις από εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές».

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων, αλλά και τις παραιτήσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα, «όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες, στους σεισμούς, μετά από μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος».
Όλοι στους δρόμους

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στα Προπύλαια απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. «Αρκετά ματώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα κέρδη των εταιρειών. Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να παρθούν μέτρα για ασφαλείς συγκοινωνίες», αναφέρει στο κάλεσμά της.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλώσουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα και στην ανάγκη να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες του. «Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων», σημειώνει η ΟΓΕ.

Κάλεσμα προς τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και όλους τους αγρότες να προχωρήσουν αύριο το μεσημέρι σε μαζικές κινητοποιήσεις με τρακτέρ σε σταθμούς τρένων και σιδηροδρομικές γραμμές, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Στο απεργιακό συλλαλητήριο καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Την ίδια μέρα στην Αθήνα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών προχωρούν σε κινητοποίηση στις 12 μ. στα Προπύλαια.

Στις 12 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα



Για την απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας στα Προπύλαια δρομολογούνται λεωφορεία από διάφορες περιοχές.

Οι προσυγκεντρώσεις θα είναι στις 11.30 π.μ. στα εξής σημεία:Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στον ιδιωτικό τομέα, οικοδόμοι, τρόφιμα – ποτά, φάρμακο, χημική, ενέργεια, τύπος – χαρτί, ιματισμός – δέρμα, μέταλλο, επισιτισμός – τουρισμός, τηλεπικοινωνίες, ταχυμεταφορές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ, δικηγόροι, γυμναστές.
Πλατεία Κοραή: Σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες, στο σιδηρόδρομο, ναυτεργατικά σωματεία, Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, μαζικοί φορείς του Πειραιά. Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μαζικοί φορείς της περιοχής έχουν προσυγκέντρωση 10.30 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.
Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής, ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων
Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία στις τράπεζες και στο εμπόριο, Σωματεία λογιστών και καθαριστριών, Σωματεία Υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής διοίκησης, Σωματείο δήμων.
Στις 11 π.μ., στα Νοσοκομεία Παίδων (Γουδή) καλούν Σωματεία υγειονομικών και της Ειδικής Αγωγής, μαζικοί φορείς των δήμων της Ανατολικής Αθήνας.


Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα


Αθήνα, 12.30 μ.μ. Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 12 μ. Αγαλμα Βενιζέλου και 7 μ.μ. στο ίδιο μέρος

Πάτρα, 10.30 π.μ. πλατεία Γεωργίου

Αγρίνιο, 12 μ. κεντρική πλατεία

Αγ. Νικόλαος Κρήτης, 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία

Αίγιο, 10.30 π.μ. στην Τρίγωνη Πλατεία.

Αλεξανδρούπολη, 12 μ. δημαρχείο

Αλιβέρι, 1 μ.μ. Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αμαλιάδα, 9.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Αμύνταιο, 12 μ. πλατεία

Αμφισσα, 12.30 μ.μ. πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία)

Αργοστόλι, 12 μ. κεντρική πλατεία

Αρτα, 10 π.μ. πλατεία Κιλκίς

Αταλάντη, 12μ. κεντρική πλατεία

Βόλος, 12 μ. Θόλος

Γιάννενα, 11 π.μ. κεντρική πλατεία

Γιαννιτσά, 6 μ.μ. στον πεζόδρομο

Δράμα, 11.30 π.μ. κεντρική πλατεία

Ζάκυνθος, 10 π.μ. πλατεία Αγίου Μάρκου

Ηγουμενίτσα, 6.30 μ.μ. πλατεία δημαρχείου

Ηράκλειο, 11 π.μ. πλατεία Ελευθερίας

Θάσος, 12 μ. πλατεία Λιμένα

Θήβα, 12μ. κεντρική πλατεία

Ιεράπετρα, 6.30 μ.μ.,πλατεία Ελευθερίας

Ικαρία, 12 μ. πλατεία Αγίου Κηρύκου

Ιστιαία, 12 μ. κεντρική πλατεία

Καβάλα, 12 μ. κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 6.30 μ.μ. πλατεία 23ης Μαρτίου

Καρπενήσι, 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Καρδίτσα, 11 π.μ. κεντρική πλατεία

Καρλόβασι Σάμου, 12 μ. πλατεία Καρλοβάσου

Καρπενήσι, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία

Καστοριά, 11.30 π.μ., Αντιπεριφέρεια

Κατερίνη, 6 μ.μ. κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 11.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο

Κεφαλονιά, 12 μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Κιλκίς, 6 μ.μ. πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 1 μ.μ. κεντρική πλατεία

Κομοτηνή, 12 μ. κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 6.30 μ.μ. Περιβολάκια

Κυπαρισσία, 11 π.μ. στο Δημαρχείο

Κως, 11 π.μ., έξω από το νοσοκομείο

Λαμία, 12 μ. πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 12 μ. κεντρική πλατεία

Λασίθι, 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.

Λευκάδα, 11 π.μ. πλατεία Αγίου Μηνά

Λήμνος, 10.30 π.μ. λιμάνι Μύρινας

Λιβαδειά, 12 μ. κεντρική πλατεία

Μαντούδι, 1 μ.μ. κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ. πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία

Ναύπακτος, 11 π.μ., στην πλατεία Φαρμάκη

Ναύπλιο, 6.30 μ.μ. Ενδέκατη

Ξάνθη, 12 μ. κεντρική πλατεία

Πρέβεζα, 10.30 π.μ. παλιά ΚΤΕΛ

Πύργος, 10 π.μ. κεντρική πλατεία

Ρέθυμνο, 11 π.μ. δημαρχείο

Ρόδος, στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών στο Δημαρχείο και στις 18.00 συγκέντρωση σωματείων στην πλατεία Κύπρου.

Σάμος, 12 μ. πλατεία Πυθαγόρα

Σαντορίνη, 11.30 στην πλατεία των Φηρών

Σητεία, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώων

Σκόπελος, 7 μ.μ. στην παραλία

Τήνος, στις 11.30 π.μ., στην παραλία.

Τρίκαλα, 11 π.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τρίπολη, 6 μ.μ. πλατεία Πετρινού

Φλώρινα, 1 μ.μ. πλατεία Μόδη

Χαλκίδα, 12 μ. Δικαστήρια

Χανιά, 10 π.μ. πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Χίος, 12 μ. στην είσοδο της Απλωταριάς

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.